Pădurar, reținut după ce i-a ajutat pe hoți să taie sute de copaci
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
 Un pădurar din Vâlcea a fost reținut în Alba, bănuit că i-a ajutat pe angajații unei firme din Alba să taie ilegal arbori. Au fost tăiați sute de copaci, iar prejudiciul e de aproape 600.000 lei.

Polițiștii din Alba au reținut un bărbat de 60 de ani, din județul Vâlcea, cercetat pentru complicitate la tăiere fără drept de arbori și complicitate la furt de arbori.

În calitate de pădurar la un ocol silvic din județul Vâlcea, acesta e bănuit că i-a ajutat pe angajaţii unei societăți comerciale din județul Alba, specializată în exploatarea de material lemnos, să taie fără drept arbori din fondul forestier naţional, tăieri care ar fi fost urmate de furtul materialului lemnos.

Din cercetări a rezultat că, în acest fel, ar fi fost tăiați 399 de arbori nemarcați.

Sâmbătă, pădurarul este prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Percheziții pentru tăierea ilegală

În luna mai, poliţiştii din Alba au făcut 18 percheziţii (7 în județul Alba, 6 în județul Vâlcea, 4 în județul Sibiu și una în județul Gorj) la persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni.

În perioada 2018 - 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoțire false. Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.

Prejudiciul a fost estimat la 571.061 lei, relatează Mediafax.

[citete si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel