Data publicării:

Pacienții de la Spitalul Robănescu, retransferați de la Spitalul Marie Curie. Rafila: Nu mai există o problemă legată de alimentarea cu energie electrică

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pacienții de la Spitalul Robănescu, retransferați de la Spitalul Marie Curie. Rafila. FOTO: Captura video@ Guvern
Pacienții de la Spitalul Robănescu, retransferați de la Spitalul Marie Curie. Rafila. FOTO: Captura video@ Guvern
Pacienții evacuați din Spitalul dr. Nicolae Robănescu în urma incendiului de marți seară au fost retransferați de la Spitalul Marie Curie. Ancheta în cauză continuă.

La două zile de la incendiul de la Spitalul dr. Nicolae Robănescu toți pacienții evacuați au fost retransferați de la Spitalul Marie Curie, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit Agerpres. În cadrul conferinței de la Guvern, Rafila a afirmat că ”nu mai există probleme cu alimentarea cu energie electrică”, dar și că ancheta continuă în acest caz. 

”Nu mai funcţionează pe generator. (...) De ieri am luat legătura şi am încercat să găsim o soluţie sustenabilă până se realizează două lucruri acolo, că sunt gata reparaţiile şi ancheta pe care o desfăşoară Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Poliţia şi cu Parchetul. Este vorba despre alimentarea de la spitalul din imediata apropiere, pe care îl cunoaşteţi cu toţii, Spitalul ”Marie Curie„.

Iar astăzi, în cursul zilei, toţi pacienţii au fost retransferaţi în Centrul Robănescu, deci nu mai există o problemă legată de alimentarea cu energie electrică.

Şi, de asemenea, pagubele minore care au fost la clădirea care a fost afectată de incendiu, nu mă refer la locul în care se găsea transformatorul respectiv, ci la clădirea spitalului, vor fi remediate într-un timp foarte scurt”, a afirmat Rafila, în cadrul conferinței de presă.

Întrebat dacă rețeaua de la Spitalul Marie Curie poate suporta toată aparatura, ministrul Rafila a afirmat că da, ”pentru că este o rețea foarte puternică. Acolo mai este un spital, construit în curte, de o asociație, cu bani privați, și au făcut o treabă extrem de bună, este vorba despre  Dăruiește viața.

Lucrăm și cu dânșii în dezvoltarea unui program pilot, apropos de oncologie,  la spitalul respectiv vor fi tratați pacienții oncologici pediatrici și ne dorim să găsim o soluție financiară pentru stabilizarea personalului tehnic”, a mai spus minitrul Rafila.

Revenind la subiectul spitalului Robănescu, ministrul Rafila a ținut să reamintescă faptul că ”este o anchetă în curs”, dar și că nimeni din acest spital nu avea acces la camera transformatorului electric care a explodat marți seară.

”Un singur lucru pot să vă spun, apropos de chestiunea asta, camera în care se găsea acel transformator era o cameră în care nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces, ci doar cel care opera şi asigura mentenanţa acelui transformator.

O firmă agreată de furnizorul de energie, de Enel, nu ştiu numele firmei, astea sunt detalii pe care ancheta le va constata”, a declarat Rafila.

Reamintim că marți seară, transformatorul de la Spitalul dr. Nicolae Robănescu a explodat, iar în urma incidentului a luat foc avariind două mașini care se aflau în apropiere. 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuaţi, fiind transferaţi la spitalul "Marie Curie".

Citește și: Explozie urmată de incendiu în curtea spitalului dr. Nicolae Robănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel