Pacienții COVID așteaptă cu zilele un loc la ATI. Mărturia unui medic din Ploiești: Avem liste de așteptare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Amin Zahra
Sursă foto: Facebook Amin Zahra
Situația din spitale pare să fie tot mai critică din cauza numărului mare de noi infectări. La Ploiești toate paturile ATI sunt ocupate, iar medicii au făcut o listă de așteptare pentru cei care nu au prins un loc.

Amin Zahra este un medic rezident de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, detașat acum la Ploiești. Tânărul susține că situația din spitale este tot mai gravă, pacienții sunt tot mai tineri și fac forme gravă de boală.

"Avem două diferențe. Avem și o listă de așteptare și avem și o medie de vârstă mai mică. Sunt din ce în ce mai mulți pacienți tineri și aici mă refer între 40-60 de ani. Pacienții așteaptă cu zilele să prindă un loc la ATI. Dacă vorbim la nivel de o secție de ATI Ploiești undeva avem capacitate de 20 de pacienți, în momentul de față sunt pe listele de așteptare 10-25 pacienți. Gândiți-vă că e cam dublu ca și capacitate și mă gândesc că este peste tot. De obicei un pacient în stare critică are o evoluție destul de rapidă, doar că diferența este că avem tot mai mulți pacienți tineri, asta e problema, Sper să nu ajungem să afecteze o categorie și mai tânără sau să ajungem să tratăm copii în stare critică. Sper să nu ajungem acolo.", a declarat Amin Zahra la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: COVID-19, valul trei în România. Dr. Radu Țincu, avertisment: Vom ajunge să cerem ajutor internațional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel