Pacienți COVID, apel SFÂȘIETOR: "De aici nu mai ies VIE! ȚIPĂ la ei, ca în LAGĂR!" Detalii TERIBILE din spitale: Căldură pe MOTORINĂ!
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Detalii sfâșietoare au fost surprinse în spitalele suport COVID-19 din țară, acolo unde pacienții imploră să fie salvați, atât de virusul nemilos, cât și de frig. 

Cazurile de COVID-19 sunt în continuă creștere în România, iar spitalele sunt sufocate de pacienți în stare destul de gravă. În loc de paturi, oamenii stau pe tărgi sau pe saltele trimise de rude, iar ca să nu îngheţe de frig, trebuie să se îmbrace bine cu geci şi căciuli.

O pacientă conectată la oxigen, în cortul din curtea Spitalului de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Capitală, şi-a dat masca jos pentru câteva minute şi cu ultimele puteri a implorat jurnaliștii să o ajute pentru că dacă nu va muri de COVID-19, va muri de frig. 

"Dacă mă puteţi ajuta să plec de aici. Vă rog, vă implor. De aici cred că nu mai ies vie! Astea-s paturile pe care dormim, tărgile. La 30 de cm. Nu bagă căldură prin tuburile astea. Bagă rece. E ud, pentru că curge apa încontinuu de afară. Vai soarta mea!", a declarat pacienta, pentru Observator.

"Ţipă la ei foarte rău"

Fiica pacientei a confirmat spusele mamei, cu imagini greu de crezut sau privit despre starea pacienților. 

"Niciun animal, niciun câine nu poţi să îl ţii aşa. Ţipă la ei foarte rău şi îi face în toate felurile şi nu îi lasă să vorbească cu copiii la telefon. Îi ţine ca în lagăr. Îmi este teamă că nu o mai iau de acolo vie!", a spus ea. 

"Încălzirea este realizată: tun de căldură pe motorină! Motorină!"

Un bărbat care a fost internat săptămânile trecute în acelaşi cort scria pe Facebook că a îndurat chinuri groaznice:

"În cort, încălzirea este magistral realizată: tun de căldură pe motorină!!! Pe motorină, oameni buni, cu noxe și gaze arse care pătrund la bolnavii cu afecțiuni respiratorii!!!"

Reporterii Observator au încercat să ia legătura cu conducerea spitalului, dar nu au reuşit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel