Pacienţi COVID-19 de la ATI, morţi. Vasile Barbu, ANPP: Voiculescu, un om al eşecului. USR îl susţine cu nesimţire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Vlad Voiculescu
Facebook Vlad Voiculescu
Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, îl critică dur pe Vlad Voiculescu, dar şi pe cei de la USR, după ce trei oameni au murit în secţia mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş, dar şi după ce mai mulţi pacienţi COVID-19 pozitivi au decedat ca urmare a transferului la Spitalul Foişor. 

"Am intrat în posesia unor discuţii de acolo, după ce muriseră deja trei oameni aduşi la Foişor. Au murit pentru că s-a grăbit aducerea lor, pentru a justifica evacuarea spitalului. Şi am înţeles acum că de vină sunt pacienţii, că erau în stare foarte gravă. Dacă erau în stare gravă, de ce au fost transferaţi? Se face o filtrare, nu transferi pacientul şi nu îl externezi decât dacă îndeplinesc condiţiile de transport. Sper să se sesizeze poliţia şi Parchetul. 

E un caz similiar şi la spitalul Universitar, unde un pacient a fost deconectat de la ventilator, a fost mutat pe un sistem manual de ventilaţie, cu butelie, în vederea transportării la Foişor. Pacientul nu a mai apucat să supravieţuiască, pentru că a fost destabilizat şi nu avea voie să fie mişcat de pe ventilator. Iată, sunt măsuri de neimaginat", a declarat Vasile Barbu la Antena 3.

VEZI Controverse cu Foișor. Arafat: Au murit trei pacienți! Condoleanțe! / VIDEO

VEZI Doi pacienți COVID morți la Spitalul Foișor, altul a murit fix în timpul transferului, anunță Vasile Barbu: Ei spun că nu știu nimic. Cum să nu știe?

Critici dure la adresa USR şi a lui Vlad Voiculescu. "Susţii cu nesimţire un om al eşecului"

Vasile Barbu mai spune şi că Florin Cîţu ar fi trebuit să îl demită pe Vlad Voiculescu după evacuarea spitalului Foişor, dar şi că acesta este "un om al eşecului". 

"Pe aceşti domni de la USR îi consider, scuzaţi expresia, nu ştiu dacă pot să spun despre lichelismul cu care au tratat această situaţie profund umană. Nu se poate să tratezi aşa. Imediat l-aş fi destituit pe Voiculescu, se înţelegeau ei şi găseau pe altcineva, mai au oameni buni. E la îndemâna domnului Cîţu să îl demită pe Voiculescu, ştie că nu a făcut nimic. 

Toţi oamenii au murit, inclusiv cei de azi, pentru că dl Voiculescu nu a făcut o secţie de ATI, nu a făcut un pat de ATI în plus, au rămas toate unităţile de anul trecut. Au trecut aproape cinci luni de zile şi nu s-a construit nimic. Cum poţi să laşi pacienţii în starea asta, cum poţi să distrugi spitale? Nu am înţeles până unde poate merge politicul şi cum se pot comporta atât de cinic. Nu ai pic de empatie pentru morţii ăştia, pentru familiile lor. Tu susţii cu tărie, cu nesimţire, un om al eşecului. A făcut doar gafe. Le făcea săptămânal, acum le face zilnic", a mai spus preşedintele ANPP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel