Data actualizării:
Data publicării:

Paște 2014: Sfaturi utile pentru mesele de sărbătoare

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

După o lungă perioadă de post, Paştele vine pentru cei mai mulți români cu ouă roşii, drob, ciorbă și friptura de miel, stufat, cozonac sau pască. 

Toate sunt însă bombe calorice şi pot face rău, mai ales celor care au ţinut post şi au mâncat puţin în ultimul timp. 
 
Medicul Gheorghe Mencinicopschi a oferit sămbătă dimineață, la Antena 3, câteva sfaturi sănătoase în privinţa meselor din următoarele zile.
 
Moderaţia trebuie să fie cuvântul de ordine în alimentaţie, spune medicul Gheorghe Mencinicopschi, care transmite că, în ciuda tentaţiilor mari, trecerea de la post la alimente grele trebuie să se facă treptat. 

Citește și: Paște 2014: Învierea cade într-o zi pe care mulți o urăsc

 
Conform tradiţiei, de Paşte sunt trei zile în care românii stau la masă cu familia şi mânâncă alimente grele, continuă nutriţionistul.
 
Sfaturi pentru masa de Paște
 
Masa de Paşte ar trebui să înceapă cu salate, care pregătesc organismul pentru digestia mâncarurilor grele. Medicul Mencinicopschi ne sfătuieşte să mâncăm alături de carne o salată. 
 
Băuturile alcoolice pot crea şi ele probleme de sănătate, mai ales în combinaţie cu carnea de miel şi cozonacul.  
 
La finalul mesei, sunt recomandate anumite fructe, cum ar fi ananasul, kiwi sau papaia, care favorizează digestia.
 

Vezi și: Paște 2014: Câștigătoarea Masterchef propune o rețetă delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel