Ozil, retragere. Joachim Loew, detalii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Selecţionerul Germaniei nu a fost informat în legătură cu retragerea lui Mesut Ozil de la naţionala Germaniei.

Selecţionerul Joachim Loew nu a fost informat în avans în legătură cu retragerea fotbalistului Mesut Ozil de la naţionala Germaniei, a indicat marţi agentul tehnicianului pentru ziarul Bild. 

"Nici eu, nici selecţionerul nu am fost informaţi în avans", a declarat Harun Arslan, agentul lui Loew, citat de AFP. Loew era în vacanţă în Sardinia când a aflat pe internet, la fel ca toată lumea, că mijlocaşul de origine turcă s-a retras de la naţionala cu care a câştigat titlul mondial în 2014. Loew nu s-a exprimat până acum în legătură cu Ozil, cum nu au făcut-o nici jucătorii Mannschaft. 

Ozil a provocat un cutremur în fotbalul din Germania

Ozil a provocat duminică un cutremur când şi-a anunţat retragerea de la naţională, acuzându- de "rasism" pe unii responsabili şi comentatori germani. "Cu inimă grea şi după o îndelungă reflecţie am decis ca, din cauza evenimentelor recente, să nu mai joc pentru Germania în meciurile internaţionale cât timp voi resimţi rasism şi lipsă de respect faţă de mine", a scris jucătorul cu 92 de meciuri la naţională pe contul său de Twitter. 

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a asigurat că gestul său nu a avut "nicio intenţie politică". Mijlocaşul lui Arsenal a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Reinhard Grindel. "În ochii lui Grindel şi ai susţinătorilor săi, sunt german când câştigăm, dar sunt un imigrant când pierdem", a afirmat Ozil. DFB a respins în bloc aceste acuzaţii de rasism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel