Ozil, retragere controversată din națională. Grindel a recunoscut greșeala
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Reinhard Grindel, preşedintele Federaţiei germane (DFB), a recunoscut că a comis o greşeală în gestionarea cazului Mesut Ozil, jucător care l-a acuzat că a contribuit la retragerea sa din naţionala Germaniei, informează cotidianul L'Equipe.  

Într-un comunicat dat publicităţii joi pe site-ul oficial al DFB, el a regretat că nu l-a apărat pe Mesut Ozil, ţintă a remarcilor rasiste după o întâlnire a mijlocaşului cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

"În calitate de preşedinte, ar fi trebuit să spun fără nicio ambiguitate ceea ce este o evidenţă pentru mine şi pentru toată Federaţia: orice formă de hărţuire rasistă este insuportabilă, inacceptabilă şi intolerabilă", a scris preşedintele DFB. 

Mijlocaşul Mesut Ozil şi-a anunţat retragerea din selecţionata Germaniei, evocând "rasismul" din criticile care l-au vizat după eliminarea Mannschaft-ului din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018. 

Totul a pornit de la fotografia cu Erdogan 

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a asigurat că gestul său nu a avut "nicio intenţie politică". 

Ozil a rupt tăcerea după ce s-a aflat în centrul polemicii, în urma publicării faimoasei fotografii în care el şi compatriotul său Ilkay Gundogan (Manchester City) s-au pozat alături de şeful statului turc, aflat atunci în plină campanie electorală, înainte de a obţine un nou mandat de preşedinte. 

Acest lucru le-a adus celor doi jucători critici dure, mai ales după eliminarea prematură a campionilor mondiali din 2014 după faza grupelor CM 2018. Unii observatori i-au acuzat de lipsă de loialitate faţă de Germania, în timp ce managerul naţionalei germane, Oliver Bierhoff, a mers până acolo încât a afirmat că Ozil ar fi trebuit exclus din lotul pentru Mondialul din Rusia. În vârstă de 29 ani, Mesut Ozil a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Richard Grindel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel