Ovidiu Burcă este noul antrenor al lui Dinamo Bucureşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ovidiu Burcă a preluat banca tehnică a celor de la Dinamo Bucureşti şi are ca obiectiv promovarea în Liga 1. 

"Și pentru mine este o onoare imensă și o mândrie să fiu antrenorul lui Dinamo, chiar dacă echipa nu e în cel mai bun moment. Cu atât mai mult, e o mândrie că s-a apelat la mine în acest moment dificil. Ce pot eu să le promit celor care au avut încredere în mine că vom face tot ce este posibil să readucem clubul unde îi este locul. Nu e ușor, dar sunt convins că atunci când muncești foarte eficient și pui foarte mult suflet, lucuruile nu au cum să meargă decât în direcția bună. Înțeleg responsabilitatea de pe umerii mei, dar mă simt pregătit și sunt ferm convins că vom duce Dinamo acolo unde îi este locul.

Numirea mea a depins oarecum de investirea lui Vlad ca administrator special, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că a trebuit să înțeleg foarte bine momentul în care se află Dinamo și cred că de asta a durat așa de mult. Pe majoritatea dintre jucători îi știu, dar aș vrea să nu mă hazardez, chiar dacă timpul ne presează foarte tare.

Vreau să fac o evaluare cât mai corectă a jucătorilor și vreau să fim inspirați să selecționăm jucătorii care pot să dea cel mai bun randament în tricoul lui Dinamo, pentru că tricoul lui Dinamo este un tricou greu. Avem nevoie să identificăm jucători motivați care să joace la Dinamo și care au capacitatea și talentul să o poată face.

Eu o să am un staff care încă nu e definitivat, pentru că pe oamenii pe care îi avusesem nu puteam să îi țin pe loc. Încerc să aduc în jurul meu oameni foarte bine pregătiți și motivați. Când ești motivat, nimic nu te poate opri să-ți faci meseria la cel mai înalt nivel. Sunt anumite lucruri care țin de nivelul nostru de existență, unii au copii, familie, credite. Am încercat ce resurse mai există în Dinamo.

L-am găsit aici pe Sorin Coceag, pe care l-am adus și la altă echipă, la nivelul academiei, e bine pregătit, mi-a fost profesor și când am făcut cursurile de antrenor. Va fi secundul meu. Consilier tehnic va fi Florin Marin, pentru că e un moment în care trebuie să construim, e nevoie și de experiență, e un foarte bun strateg și tactician. Sunt în discuții cu un preparator fizic, dar nu pot să vă spun până luni. Primul criteriu trebuie să fie nivelul de competență. Apoi, dacă e și dinamovist, e varianta optimă. Pe Danciu îl doresc și eu, și Vlad, vom vedea în zilele următoare dacă putem să îl aducem.", a spus Burcă, la conferința de presă, conform Digisport.

Dinamo vrea în Liga 1 

”Obiectivul sportiv este lupta pentru promovarea în Liga 1. Da, sunt încrezător, este nevoie ca toți dinamoviștii să fie alăături de echipă, de jucători, de staff. Ne dorim foarte mult să ajungem în play-off și mai apoi să promovăm. Obiectivul meu imediat este să asigur o stabilitate la club”, a spus Vlad Iacob, noul administrator special al echipei.

Ce se întâmplă cu transferurile

”Nu este rolul meu de a intra în detalii de acest gen. Veți vorbi cu noul antrenor, plus că vom vedea dacă va veni cineva și pe poziția de director sportiv. Avem deja și pentru asta un nume”, a mai spus Vlad Iacob.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel