OUG înghețare venituri. Vasilescu: I-am spus lui Teodorovici că trebuie tăiată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu a explicat la România TV informațiile apărute în presă despre existența unei Ordonanţe de Urgenţă prin care sunt îngheţate anul viitor sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază angajaţii bugetari. 

În urmă cu o lună de zile am garantat că va fi exact așa cum este în legea salarizării. Exact așa și este. Ce se prorogă prin ordonanță de urgență la sfârșitul fiecărui an sunt acele legi care nu s-au aplicat niciodată. Adică nu poți să tai ceva ce nu s-a dat niciodată. Am avut o discuție cu domnul ministru Teodorovici în urmă cu două luni de zile și i-am spus că ar trebui tăiată odată pisica și să ne asumăm noi ca Guvern acest lucru.

Sunt niște legi foarte populiste, care  au fost probate de regulă în ani electorali, nu s-au aplicat niciodată și Ministerul de Finanțe nu face altceva decât să proroge termen de intrare în vigoare, adică să mai amâne încă un an. Și i-am spus: Domne, ar trebui tăiată pisica. Să le abrogăm. E clar că nimeni nu va aplica niciodată aceste legi și atunci de ce să le mai ținem și să le explicăm în fiecare an oamenilor ce este cu aceste legi. Și anul trecut am trecut prin același lucru: Vine Guvernul și taie. Nu ai cum să tai ceva ce nu s-a dat niciodată., a explicat Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Vezi și: OUG înghețare venituri. Dragnea: Nu știe nimeni din Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel