Data actualizării:
Data publicării:

Ouă cu orez. Cea mai simplă rețetă de mic dejun

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Prabal Pratap Singh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Prabal Pratap Singh)

Vrei un mic dejun simplu și rapid? Poți încerca ouăle cu orez. Iată cum se prepară această rețetă...

Ingrediente

- 2 ouă
- 70g orez fiert
- sare, piper, nucşoară
- 1 lingură ulei de măsline sau 30 g unt

Cum se prepară

Pentru început, topim untul sau încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adăugăm orezul şi-l prăjim câteva secunde timp în care batem două ouă împreună cu sare, piper şi puţină nucşoară. Turnăm amestecul de ouă peste orez şi punem un capac deasupra tigăii, potrivit haisagatim.ro. Lăsăm un minut şi apoi întoarcem omleta sau o amestecăm cu o lingură. Prăjim câteva secunde şi ouăle sunt gata.

Citește și:

Chiftele de roșii cu feta, gustarea grecească plină de savoare. Rețeta din Santorini

Ingrediente

400 gr roşii (coapte şi dulci)
1 ceapă roşie medie (cca 50 gr)
10 frunze mari de busuioc
10 frunze mari de mentă
1 linguriţă rasă oregano uscat
50 gr feta 
60 gr făina albă
1/2 linguriţă praf de copt
ulei pentru prăjit
sare, piper negru

Crema de ricotta şi feta

150 gr ricotta
50 gr feta
1 lingură ulei de măsline extravirgin
3 linguri apă

Salata de ceapă cu mentă

1 ceapă roşie medie
10 frunze mari de mentă
2 linguri suc de lămâie
1 lingura ulei de măsline
sare

Cum se prepară

Se prepară la început crema prin mixarea cu blenderul vertical a tuturor ingredientelor. Va rezulta o cremă pufoasă şi foarte fină. Se păstrează la frigider până e nevoie de ea.

Ceapa se taie peştişori fini. Se presară cu puţină sare, se masează uşor cu degetele ca să se desfacă. Se lasă 5 minute. Se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă 10 minute. Se adaugă înainte de servire menta tocată şi uleiul de măsline, scrie e-retete.ro.

Roşiile se taie cubuleţe şi se pun într-un bol. Se adaugă deasupra ceapa tăiată cubuleţe, verdeţurile tocate, feta sfărâmată. Se amestecă uşor. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, 1/2 linguriţă de sare şi se râşneşte piper negru. Se amestecă totul până făina e absorbită în totalitate. Din cauză că roşiile lasă suc, va rezulta o compoziţie lipicioasă, care stă pe lingură.

Se încinge într-o tigaie largă ulei de 1 deget. Verificaţi să fie uleiul bine încins. Daţi atunci focul la mediu sub tigaie. Luaţi câte o lingură generoasă din aluatul de chiftele. Aplatizaţi uşor între palme, dându-i formă de turtiță.

Puneţi turtițele în uleiul încins, fără a le înghesui. Prăjiţi câte 2,5 minute per parte. Nu le mişcaţi cât se prăjesc ca să nu le stricaţi forma până prind crustă. Sunt destul de fragile. Când au făcut o crustă rumenă, le întoarceţi. Scoateți chiftelele, pe măsură ce se fac, pe şerveţele ca să se absoarbă excesul de ulei. Vor rezulta 10 clătite. Ele vor avea crusta crocantă, dar interiorul cremos, de la roşii şi feta care se topeşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel