Data publicării:
Ouă crocante. Rețeta de mic dejun pe care trebuie s-o încerci
Dacă vrei să încerci o rețetă specială de mic dejun, ouăle crocante sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingrediente
3-4 ouă pentru poșat
1 ou mare bătut
puțină făină
250 g pesmet/pâine uscată sfărâmată
ulei pentru prăjit
condimente (opțional): praf de usturoi, rozmarin, oregano, pătrunjel uscat
sare și piper după gust
Cum se prepară
Dacă nu ai pesmet, poți băga câteva felii de pâine în robotul de bucătărie și combina cu condimentele alese (pot fi toate cele enumerate mai sus sau altele, după gust). Pune-le apoi într-o tavă, bine întinse și dă-le la cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute. Între timp, poșează ouăle. Scoate tava cu pâinea aromatizată și uscată din cuptor și lasă la răcit un pic, potrivit retete.unica.ro.
Bate oul, presară făină pe o farfurie plată. Și apoi (ca la șnițele, da) dă fiecare ou poșat, pe rând prin făină, ou și pâine, în această ordine, de două ori – făină, ou, pâine și apoi iar făină, ou, pâine, adică. Lasă-le așa 5-10 minute. Încinge bine ulei într-un vas mai înalt și pune ouăle la prăjit, timp de 2-3 minute. Când au devenit rumen-aurii, scoate-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel care să absoarbă grăsimea extra.
BONUS: Omletă cu șuncă și cașcaval
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 gr șuncă presată, șunculiță țărănească, șuncă de Praga sau alt tip de șuncă după preferință
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 25 gr cașcaval răzuit după gust (chedar, șvaițer, parmezan)
Cum se face omleta
Taie șunca cu un cuțit în cubulețe mici și sparge ouăle într-un bol. Pune șunca în tigaie, toarnă puțin ulei și prăjește-o la temperatură ridicată. Când șunca este ușor rumenită, adaugă ouăle în tigaie la fel ca în video și așteaptă circa 20 de secunde sau până albușul de ou începe să se întărească, potrivt retetedeacasa.com.
Amestecă ușor ingredientele ca ouăle bătute în stil rustic să aibă o textură mai fermă (opțional). Scoate această omletă țărănească din tigaie și pune-o pe farfurie, scurge bine uleiul dacă e nevoie, potrivit retetedecasa.ro. Presară niște cașcaval răzuit peste omletă, cât timp este fierbinte, și așteaptă 1-2 minute să se topească înainte de-a o servi.
Servește această omletă țărănească cu șuncă împreună cu niște legume proaspete, cum ar fi castraveți verzi, roșii sau ridiche roșie pentru mai multă aromă și vitamine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News