Data actualizării:
Data publicării:

Ouă crocante. Rețeta de mic dejun pe care trebuie s-o încerci

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă specială de mic dejun, ouăle crocante sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 3-4 ouă pentru poșat
 1 ou mare bătut
 puțină făină
 250 g pesmet/pâine uscată sfărâmată
 ulei pentru prăjit
 condimente (opțional): praf de usturoi, rozmarin, oregano, pătrunjel uscat
 sare și piper după gust

Cum se prepară

Dacă nu ai pesmet, poți băga câteva felii de pâine în robotul de bucătărie și combina cu condimentele alese (pot fi toate cele enumerate mai sus sau altele, după gust). Pune-le apoi într-o tavă, bine întinse și dă-le la cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute. Între timp, poșează ouăle. Scoate tava cu pâinea aromatizată și uscată din cuptor și lasă la răcit un pic, potrivit retete.unica.ro.

Bate oul, presară făină pe o farfurie plată. Și apoi (ca la șnițele, da) dă fiecare ou poșat, pe rând prin făină, ou și pâine, în această ordine, de două ori – făină, ou, pâine și apoi iar făină, ou, pâine, adică. Lasă-le așa 5-10 minute. Încinge  bine ulei  într-un vas mai înalt și pune ouăle la prăjit, timp de 2-3 minute. Când au devenit rumen-aurii, scoate-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel care să absoarbă grăsimea extra.

BONUS: Omletă cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

- 3 ouă
- 200 gr șuncă presată, șunculiță țărănească, șuncă de Praga sau alt tip de șuncă după preferință
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 25 gr cașcaval răzuit după gust (chedar, șvaițer, parmezan)

Cum se face omleta

Taie șunca cu un cuțit în cubulețe mici și sparge ouăle într-un bol. Pune șunca în tigaie, toarnă puțin ulei și prăjește-o la temperatură ridicată. Când șunca este ușor rumenită, adaugă ouăle în tigaie la fel ca în video și așteaptă circa 20 de secunde sau până albușul de ou începe să se întărească, potrivt retetedeacasa.com.

Amestecă ușor ingredientele ca ouăle bătute în stil rustic să aibă o textură mai fermă (opțional). Scoate această omletă țărănească din tigaie și pune-o pe farfurie, scurge bine uleiul dacă e nevoie, potrivit retetedecasa.ro. Presară niște cașcaval răzuit peste omletă, cât timp este fierbinte, și așteaptă 1-2 minute să se topească înainte de-a o servi.

Servește această omletă țărănească cu șuncă împreună cu niște legume proaspete, cum ar fi castraveți verzi, roșii sau ridiche roșie pentru mai multă aromă și vitamine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel