Ingrediente
1 kg de carne de pui
500 g de suc de roşii gros
2-3 căţei de usturoi
1 ceapă tăiată cubuleţe (200 g de ceapă)
1 morcov mic dat pe răzătoare
1 lingură de făină albă
30-40 ml de ulei
sare
cimbru
piper
1 frunză de dafin
apă
Vezi și: Rețeta de dorada la cuptor. Se prepară ușor, iar gustul este excelent!
Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate. Rețeta este simplă
Cum se prepară
Pregătim carnea pentru ostropelul de pui. Turnăm uleiul într-o tigaie sau într-o cratiţă cu gura largă. Când uleiul s-a încins, adăugăm bucăţile de pui. Le întoarcem şi pe partea cealaltă - nu vrem să prăjim carnea, ci doar cât se albeşte şi se rumeneşte extrem de uşor, scrie pofta-buna.com. Adăugăm apă, cât să acopere carnea şi lăsăm să fiarbă, la foc mic. Vom aduna spuma care se formează deasupra. Adăugăm apoi morcovul şi ceapa, mai amestecăm puţin. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă.
Dacă folosiţi pui din comerţ, în 30 de minute carnea este deja fiartă. Dacă este pasăre de ţară, va dura mai mult, depinde cât de bătrână este pasărea. Când carnea este fiartă, adăugăm sucul de roşii, frunza de dafin, 2 linguriţe cu vârf de sare, 1 linguriţă cu vârf de cimbru, 1 linguriţă rasă de piper. Amestecăm puţin şi lăsam totul să fiarbă foarte bine. Probăm carnea, să vedem cât de bine este fiartă.
Peste făină adăugăm puţină apă, amestecăm folosind o furculiţă, apoi răsturnăm în tigaie. Mişcăm tigaia, ca să se împrăştie sosul de făină peste tot, iar acum adăugăm şi usturoiul. Scoatem frunza de dafin, pentru că, dacă o lăsăm, sosul va deveni amar. Gustăm sosul şi vedem dacă mai este nevoie de piper, sare, cimbru sau usturoi. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm. Puteţi adăuga şi puţină boia de ardei dulce sau iute, după gust.
Ostropelul de pui este un preparat delicios, des pregătit de mamele noastre în copilărie. Alături de o porție de piure și murături, poate reprezenta o fel de mâncare perfect pentru o cină în familie sau cu prietenii.
Vezi și: Papanași delicioși cu smântână și dulceață. Rețeta este foarte simplă!
Jarcovia, rețeta lipovenească senzațională. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul despre care Daniel Buzdugan spune că ar putea fi Salonicul României - Foto în articol
- Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, prăbușit. Chirieac: Se va da vina pe Israel şi pe Occident. Tensiunile vor ajunge la cer
- Romanița Iovan, mărturisiri: "Sunt în viață datorită mamei, pentru că au fost presiuni". Reacția tatălui la maternitate
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Gelozia, minciuna şi manipularea asociată cu dependenţa de droguri, impact asupra relaţiilor de cuplu. Radu Leca: Sunt singurul din România care o spune
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Va plăti rate până la 68 de ani pentru un apartament cu două camere, dar nu-i pare rău. „Accept situația așa cum este”
- Ce a făcut președintele Iranului, Ebrahim Raisi, înainte de accidentul cu elicopterul
- Compania de apă controlată de Ion Dumitrel, CJ Alba, usucă la buzunare. Doi pensionari speciali, la robinet
- UPDATE: Semiluna Roșie a Iranului neagă faptul că ar fi fost găsit elicopterul / Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, s-a prăbușit
- Cum sunt prinse firmele cu administrator fictiv, numit și „om de paie”. Comisar: Întotdeauna identificăm adevăratul șef, aceștia nu scapă
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării
- România o ia pe urmele Greciei. Negrescu: Cheltuielile statului, cu 28% mai mari în 2024, în țara codașă la colectarea TVA