Osamu, delegatul japonez la lotul României, sărută tricolorul - Video cu momentul inedit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Delegatul pentru echipa națională a României, Osamu, sărută tricolorul Sursa foto: FRF
Delegatul pentru echipa națională a României, Osamu, sărută tricolorul Sursa foto: FRF
Bucuria din vestiarul echipei României după meciul cu Honduras l-a ”virusat” și pe delegatul japonez care are grijă ca totul să fie perfect, tipic japonez, pentru naționala noastră.  

Stresul din timpul meciului a fost eliberat în vestiar unde a avut loc o descătușare totală a elevilor lui Mirel Rădoi după victoria la limită cu Honduras. Apogeul sărbătorii l-a avut în prim plan pe Osamu.

În plin vacarm, pe imaginile surprinse de reprezentanții FRF, își face apariția un japonez. Acesta este primit cu aplauze de către ”tricolori”, iar la câteva secunde distanță, japonezul misterios își începe show-ul. Își abandonează pe podea harnașamentul de acreditări și după o tumbă a la Andrei Ivan, asiaticul sărută steagul României aflat pe tricourile special create pentru Olimpiadă.

Gestul acestuia este răsplătit cu ropote de aplauze și încurajări din partea întregului lot. Japonezul apare apoi alături de băieți și la fotografia din vestiar, chiar lângă Mirel Rădoi, antrenorul principal al naționalei.

”Gata cu bucuria după Honduras! Sunt tineri, ne-au făcut fericiți și s-au descătușat. De-acum trecem la misiunea 2: victorie cu Coreea de Sud! Cel care sărută tricolorul este Osamu, delegatul japonez care gestionează lotul României. Mulțumim pentru tot, Osamu!”, este mesajul postat de cei de la Federația Română de Fotbal.

Osamu, omul bun la toate repartizat de Comitetul Olimpic Japonez pentru a avea grijă de ”tricolori” a devenit parte integrantă a delegației noastre.

Echipa de fotbal a României a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic.

La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu au făcut un meci grozav, au fost dominaţi categoric în repriza secundă, însă au fost aproape perfecţi în apărare.

Prima oportunitate a partidei i-a aparţinut fundaşului Paşcanu (8), care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. La puţin timp după aceea, hondurienii au avut şi ei o situaţie bună, dar Aioani a prins mingea expediată de Rivas de la circa 25 de metri (8).

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la şutul lui Pineda de la 16 metri (10), însă nu a avut emoţii la balonul expediat de Benguche (22).

Selecţionerul echipei olimpice de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, la finalul partidei cu Honduras, că formaţia sa a fost şi un pic norocoasă, impunându-se în urma unui autogol.

"Pentru noi nu a fost niciodată uşor. Determinarea şi sacrificiul au fost preţul succesului astăzi. Este ceea ce le-am transmis şi noi înainte de meci. Jucătorii au demonstrat că au curaj şi personalitate. Poate am fost şi un pic norocoşi în seara asta, dar suntem şi la un nivel fizic nu foarte bun, pentru că am petrecut cel mai puţin timp dintre toate echipele. Sper însă că vom mai acumula ceva de la meci la meci, sper să jucăm mai bine în partidele viitoare", a declarat Rădoi la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel