Organizația Mondială a Sănătății a dotat DSP Alba cu BICICLETE. Care ar fi scopul lor, în viziunea OMS
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 ian 2022, 15:00
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății a dotat DSP Alba cu BICICLETE. Care ar fi scopul lor, în viziunea OMS / Foto: Pixabay
Organizația Mondială a Sănătății a dotat DSP Alba cu BICICLETE. Care ar fi scopul lor, în viziunea OMS / Foto: Pixabay
Organizația Mondială a Sănătății a dotat DSP Alba cu biciclete. Află în articol la ce vor fi folosite.

Organizația Mondială a Sănătății a dotat Direcția de Sănătate Publică Alba cu 73 de biciclete, scrie Alba24.ro. Acestea au fost distribuite deja către asistenții medicali din județ. 

În acest fel, în percepția OMS, asistenții comunitari din Alba se vor deplasa mai ușor prin localitățile în care își desfășoară activitatea. Bicicletele au fost primite de DSP Alba în luna decembrie a anului 2021, iar apoi date către asistenții comunitari.

Scopul principal al bicicletelor este cel de a facilita mai ușor deplasarea asistenților comunitari către persoanele vulnerabile din comunități, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

DSP Bucureşti, testare la domiciliu. Se cere suplimentarea echipajelor, după creşterea cererilor

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a informat despre situaţia celor 46 de centre de vaccinare din Capitală şi despre stadiul autorizării celor 19 centre de evaluare. Astfel, centrele de vaccinare sunt funcţionale, iar, din cele 19 centre de evaluare anunţate la nivelul Bucureştiului, şapte au primit autorizare din partea DSP Bucureşti.

Referitor la problematica timpilor ce trebuie comunicaţi solicitanţilor de către DSP în situaţia în care li se solicită testarea la domiciliu de către echipajele SABIF şi ISUBIF, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a informat cu privire la creşterea timpilor de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice. Astfel, având în vedere creşterea numărului de solicitări pentru consultaţii medicale la domiciliu, raportat la numărul de infectări înregistrat în ultimele zile, timpul de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice, în vederea depistării virusului Sars-Cov- 2, a crescut de la 24 de ore la 48 de ore.

Cu privire la numărul de echipaje, pentru îmbunătăţirea activităţii de recoltare de probe biologice, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a informat despre necesitatea suplimentării acestora, sens în care a făcut solicitări către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?