Organizația lui Navalnîi este gata să fie scoasă din legalitate de Kremlin
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un tribunal rus va scoate din legalitate organizația politică a lui Alexei Navalnîi.

Conform The Guardian, tribunalul este așteptat să scoată din legalitate organizația rusă a opozantului Alexei Navalnîi pe motivul că este „extremistă”, un pas important pentru Vladimir Putin care vrea să îi liniștească pe dizidenții politici.

Decizia va nimici practic mișcarea de opoziție condusă de Navalnîi, care nu implică violențe, interzicându-le aliaților să candideze ani la rând. Toate aceste lucruri se petrec în timp ce Kremlinul încearcă să-l elimine pe Navalnîi, care se află în captivitate, din viața politică din Rusia.

Verdictul ar putea veni astăzi, dar ar putea la fel de bine fi amânat

Avocații care reprezintă formațiunea lui Navalnîi au transmis că sunt de părere că tribunalul încearcă să facă audierile și să dea verdictul pe repede înainte, mai precis astăzi, însă acest lucru va fi încetinit de „numeroasele apeluri” pe care le vor face ei. Decizia va veni astfel fie astăzi, fie va fi amânată, a spus Ivan Pavlov.

Audierile din acest proces au coincis cu încercarea autorităților ruse de a îi scoate în afara jocului pe opozanții politici și chiar avocații care au criticat închiderea persoanelor care se opun regimului. Pavlov a fost la rândul său acuzat că a dezvăluit secrete din investigația privind un caz de trădare împotriva unui fost jurnalist. Acum, acesta riscă închisoarea pe termen scurt.

Președintele Vladimi Putin a scris Constituția după chipul și asemănarea sa

„Putin a rescris Constituția pentru propria persoană, fiecare articol din legea fundamentală legat de drepturile civile a început să sune a glumă, dar noi suntem extremiștii”, a spus Georgy Alburov din partea Fundației Anti-Corupție (FBK), organizația politică a lui Navalnîi.

Astfel, formațiunea lui Navalnîi va fi scoasă din legalitate, iar toate persoanele care au de-a face cu ea vor avea în față posibili ani grei de închisoare dacă nu se îndepărtează de FBK. Lucrurile s-ar putea extinde la donatori și chiar jurnaliștii care îi menționează organizația lui Navalnîi în articolele de presă.         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel