Oreste: Pactul Ribbentrop-Molotov, motivul pentru care suntem boicotați de Germania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe blog o ipoteză prin care explică refuzul Germaniei de a accepta aderarea României la Schengen. În opinia lui Oreste, principalul motiv pentru care „suntem boicotați de Germania” îl reprezintă „funebrul pact Ribbentrop-Molotov”.

„Eforturile României de a scăpa de sub influența Moscovei, au început să se definească încă de pe timpul lui Gheorghiu Dej, însa s-au concretizat, după distinctul moment Praga 1968. De atunci, și până astăzi, Kremlinul s-a străduit să nu permită celei mai apropiate țări de frontierele sale strategice, România să intre pe deplin în armonia legislativă și guvernamentală a lumii libere.

După devenirea noastră, ca partener strategic S.U.A si N.A.T.O relațiile politice, economice și militare au fost și încă sunt atent monitorizate de către autoritățile rusești, din teama apropierii firești dintre țara noastră și Republica Moldova, ținută în șah de abuzivul guvern de la Tiraspol”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Revenind la prezent, Oreste arată că, deși comunismul și nazismul au fost condamnate și îndepărtate, „funebrul pact Ribbentrop-Molotov este în vigoare și astăzi”, el reprezentând de fapt principalul motiv pentru ostilitatea arătată de Germania față de aderarea României la Schengen.

„Dacă adăugăm ca ingredient, faptul ca actualul cancelar Angela Merkel provine din RDG și că Vladimir Putin a fost rezidentul KGB la Berlin, am putea trage concluzia că anumite înțelegeri bi-polare au rămas în vigoare. Faptul că astăzi, după ce România a finalizat cu succes toate cerințele tehnice de integrare în spațiul Schenghen, dar se vede pusă la zid de Germania îmi întărește bănuiala că gazul ieftin și relația privilegiată cu Moscova, costă Germania anumite servicii directe, România rămânând una dintre mizele geostrategice ale Moscovei.

Cred că adevăratele motivații ale refuzului Germanei, țin mai degrabă de înțelegerile oculte decât de realitățile politico-administrative.

Fără nici o intenție de a aluneca în Teoria Conspirației, întreb de ce un pact cu consecințe atât de dezastroase pentru Europa, precum pactul Ribbentrop-Molotov, continuă și astăzi să-și deruleze efectele?”, își încheie Oreste postarea.

De Ce News vă invită să vă exprimați opinia în legătură cu ipoteza lansată de Oreste. Sunteți de acord cu teoria conform căreia Germania se opune aderării României la Schengen pentru a face pe plac Rusiei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel