ORDONANȚĂ MILITARĂ 4 aprilie. Vela: Țăndărei, ÎNCHIS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Ministrul Marcel Vela a anunțat noi măsuri pentru combaterea COVID-19.

Astfel, Marcel Vela a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că localitatea Țăndărei a intrat în carantină.

„În județul Ialomița din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. (...) Iar din totalul de opt pacienți decedați, șapte sunt tot din orașul Țăndărei.

În Ordonanța Militară  Nr. 7 am stabilit: se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în diferite domenii, precum ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situații de urgență, administrația publică locală, asistența și protecția socială, activitățile judiciare și serviciile de utilitate publică, energie, agricultură, alimentație publică, pentru funrnizorii de apă, comunicații și transport.

Vreau să anunț cetățenii din Tăndărei că măsurile de verificare, control și acces înspre și dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor MAI, în colaborare cu cele ale MApN și că vom aplica legea.

Consiliul Județean Ialomița, Primăria, Consiliul Local, vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială. Vor verifica funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice precum și, evident, aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa (...)

Este strict interzisă intrare și ieșirea din orașul Țăndărei prin alte zone și căi de acces decât cele publice”, a precizat Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel