Ordinul lui Cîțu către prefecți: Nu accept nicio scuză
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Premierul Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu le cere prefecților să se pregătească pentru iarnă.

Premierul Florin Cîțu le cere prefecților să se pregătească pentru sezonul rece: „Nu există o scuză să spunem că nu am știut, că ne-a luat prin surprindere”.

„Nu accept în acest an nicio scuză. Știm că vine sezonul rece, trebuie să pregătim din acest moment toate stocurile și pentru energie, și pentru material de deszăpezire și așa mai departe. Deci toate stocurile trebuie pregătite. Nu există o scuză să spunem că nu am știut, că ne-a luat prin surprindere”, le-a spus Florin Cîțu prefecților.

El le-a solicitat acestora să comunice din timp eventualele necesități pentru sezonul rece.

„Trebuie să spunem acum ce avem nevoie. Trebuie să aveți discuțiile acum cu operatorii economici, să faceți cotractele, să vă asiurați că aveți toate stocurile”, a conchis premierul Florin Cîțu. 

Campania de vaccinare trebuie să continue, le-a mai spus Florin Cîțu prefecților. „Este clar, avem un număr în creștere de persoane infectate. Trebuie să fim foarte atenți. Campania de vaccinare trebuie să continue. Trebuie să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare, să oferim oamenilor posibilitatea să se vaccineze exact cum a fost și până acum”, le-a spus Florin Cîțu prefecților într-o videoconferință.

El le-a mai cerut prefecților să continue campania de informare asupra beneficiilor vaccinării, în special în zonele rurale.

„Toți oamenii trebuie să aibă toate informațiile, toate datele necesare despre vaccinare. (..) Trebuie să continuăm și campania de informare cu beneficiile vaccinării persoanelor sun 18 ani. Trebuie să discutăm cu părinții și să le oferim toate răspunsurile despre vaccinare”, adaugă Cîțu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 26 de pacienți au murit. 322 de persoane sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel