Urmărește emisiunea live
Orban, SOLICITARE către Parlament: De URGENȚĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ludovic Orban a făcut o solicitare către Parlament, în ceea ce privește proiectul de lege, acord cu Curtea Constituțională. 

"Astăzi trebuie să dezbatem și să adoptăm acest proiect de lege. Îl vom transmite la Parlament și voi solicita în Parlament dezbaterea în regim de urgență astfel încât, cât mai repede posibil, să restituim baza legală, în urma deciziei Curții Constituționale care să ne permită să combatem eficient și să avem toate instrumentele pe care le au toate celelalte țări.

Eu nu știu ca vreo altă țară europeană sau afectată de pandemie să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în România, cu implicarea unor instituții, efectiv, în boicotarea oricărei măsuri a Guvernului de combatere a epidemiei și de apărare a sănătății și vieții cetățenilor. Avem acest proiect de lege și va trebui să convingem parlamentarii, care au convocat sesiunea extraordinară, că este vital să dezbatem cât mai rapid și să adopte acest proiect de lege, astfel încât să avem toate instrumentele necesare la dispoziție pentru a putea să apărăm viața și sănătatea românilor", a declarat Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat duminică, faptul că proiectul de lege pentru punerea în concordanţă a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19 este gata, acesta urmând să fie pus, luni, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel