Urmărește emisiunea live
Orban recunoaște scăderea în sondaje a PNL. Cine sunt vinovații
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Ludovic Orban
Foto Facebook / Ludovic Orban
Ludovic Orban a recunoscut scăderea în sondaje a PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că partidul este în scădere în sondaje și că oamenii sunt critici față de liberali, pentru că le reproșează că, în loc să găsească soluții problemelor reale, au generat criză politică. Ludovic Orban a mai spus cine sunt vinovații în opinia sa. 

Ludovic Orban a spus, la Iași, că PNL a avut un scor constant în toate sondajele de opinie, inclusiv în luna iunie, de 26 – 27%.

„Din momentul apariției dezvăluirilor despre Florin Cîțu, am început să scădem, iar acum am scăzut și mai mult, odată cu declanșarea crizei politice, în care noi suntem considerați principalul responsabil. Noi, zicând Klaus Iohannis, Florin Cîțu, PNL. Noi suntem considerați principalii responsabili pentru criza politică. (...) Oamenii sunt foarte critici față de noi! Ne reproșează clar că, în loc să ne ocupăm de guvernare, în loc să găsim soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii, noi am declanșat o bătăie internă și acum am declanșat o criză politică”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că cine va fi ales președintele PNL în 25 septembrie va trebui să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă și coaliția și să investească un guvern „care să pună piciorul pe accelerație, care să facă performanță”.

Cabinetul Cîțu este vizat de o moțiune de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, motivată de demisia unui al doilea ministru USR PLUS, Stelian Ion. Totul a început de la „Anghel Saligny”, un proiect de 50 de miliarde lei prin care să se finanțeze proiecte locale. USR PLUS a spus că programul e o „hoție”. Ulterior, Florin Cîțu, premierul României, l-a revocat pe Stelian Ion, ministrul Justiției, pe care l-a acuzat că „blochează modernizarea României”. USR PLUS și-a retras sprijinul politic pentru premier și s-a aliat cu AUR să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. 

Amintim că Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL, contracandidat fiind Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel