Orban îl înţeapă din nou pe Cîţu pentru demiterea lui Nazare: E greu...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook PNL
Facebook PNL
Ludovic Orban îl înţeapă pe Florin Cîţu după demiterea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor şi dă de înţeles că aceasta a fost fără motiv, din moment ce rectificarea bugetară este una pozitivă. 

"Punctul meu de vedere a fost clar. E foarte greu să te apuci să schimbi miniştri în primul an de guvernare. Nu vreau să comentez, dar a făcut o revocare a ministrului Finanţelor, dar iată că după rezultatele activității Ministerului Finanțelor și după modul în care a fost condus Ministerul Finanțelor, astăzi, avem o rectificare pozitivă consistentă”, a declarat Ludovic Orban. 

Întrebat când va fi investit un nou ministru de Finanţe, Ludovic Orban a spus că "am avut o discuţie cu premierul, cât de curând. Probabil se va merge până la limita termenului". 

Florin Cîţu a lăudat munca lui Nazare după ce l-a demis 

În urma ședinței de Guvern din 28 iulie, premierul Florin Cîțu a venit cu o serie de declarații legate de bugetele ministerelor. La capitolul execuției bugetare, Florin Cîțu a criticat în primăvara lui 2021 Ministerul Finanțelor, condus la acel moment de ministrul Nazare. În urma unor analize a portofoliilor din Guvern, se pare că acest minister a avut, totuși, parte de succes. 

"Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut. Este vorba de salarii ale personalului care a fost angajat în Ministerul Sănătății și sunt niște sporuri, dar, foarte important, ca procent din PIB, cheltuielile de personal scad. Avem o scădere de 0,01 % ceea ce e un succes și o premieră", a explicat Florin Cîțu.

În privința ministerelor care nu au cheltuit banii atribuiți, premierul a spus că o decizie va fi luată în zilele următoare.

„Discuția începe de la articolul in legea bugetelor, unde este scris foarte clar că o execuție bugetară sub cea programată poate să ducă la ajustarea bugetului. Pentru a putea merge mai departe e nevoie de o fundamentare foarte bună a cheltuielilor în ultima parte a anului. Vom vedea care va fi decizia în zilele următoare”, a mai spus premierul Cîțu. 

Întrebat care sunt cele mai neperformante ministere, Florin Cîțu nu a răspuns. ”veți vedea când vom publica datele despre execuția bugetară a ministerelor”, a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel