Orban, despre susținătorii lui Cîțu la președinția PNL: Colegi mai înfierbântați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Ludovic Orban îi cataloghează pe susținătorii lui Florin Cîțu la președinția PNL drept „un grup de colegi care sunt mai înfierbântați”.

Ludovic Orban spune că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, se ghidează după Constituție, regulamente și după deciziile CCR. 

„Eu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, mă ghidez după Constituție, după regulamente, de asemenea, după deciziile CCR și după principiile fundamentale ale statului de drept”, a spus, joi, Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că pentru ședința privind citirea moțiunii de cenzură nu este necesar cvorumul.

Despre susținătorii lui Florin Cîțu la președinția PNL, care cer amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură, Ludovic Orban a spus că „sunt un grup de colegi care sunt mai înfierbântați și care nu înțeleg că ghidul activității noastre trebuie să fie interesul public, acțiunea noastră întemeiată pe prevederile constituționale, legale, regulamentare și pe statutul PNL.”

Guran: Susținătorii lui Orban nu participă la ședința Parlamentului pentru citirea moțiunii

Amintim că senatorul PNL Virgil Guran a spus că liberalii care îl susțin pe Ludovic Orban la Congresul din data de 25 septembrie nu vor participa la ședința de joi a Parlamentului, unde ar urma să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR.

„Astăzi (joi - n.r.) noi nu mergem la plenul comun. Noi ne-am hotărât, cel puțin susținătorii lui Ludovic, ne-am hotărât să nu mergem, să nu participăm la moțiune, să arătăm că de fapt noi nu vrem să dăm jos Guvernul nostru (...). Pentru a demonstra că noi nu dorim acest lucru, pentru că din păcate, se folosește în această competiție internă, se acreditează ideea că noi, cei care îl susținem pe Ludovic Orban, vrem să dăm jos propriul Guvern. Nu este adevărat și vom demonstra că nu este adevărat”, a spus, la RFI, Virgil Guran.

Senatorul crede că PNL a ajuns la mâna PSD-ului, pentru rămânerea la guvernare. „Din păcate, cred că vom ajunge să ne ghidoneze PSD-ul din spate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel