Orban anunță OUG pe JUSTIȚIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunțat că va da Ordonanță de Urgență (OUG) pe justiție. 

Ludovic Orban a spus că ”abrogarea recursului compensatoriu va intra în proiectul de lege pe care ne angajăm răspunderea în justiție” dacă proiectul de lege existent în Parlament nu va fi aprobat de Camera Deputaților. 

”Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistrați. Vă dați seama că va fi paralizată activitatea parchetelor și a instanțelor. În acest mod, accesul la justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu vor putea să-și găsească dreptatea în instanțe pentru că instanțele vor fi supraaglomerate.” a mai afirmat Ludovic Orban. 

”Deci nu putem accepta, e fundamental ca modificările - n.r. în justiție- să treacă, cu orice risc. Dacă nu le convine celor de la PSD și vor să depună moțiune de cenzură, să depună” a mai declarat premierul. 

Dacă va fi atacată legea la CCR, conform procedurii, premierul a anunțat că ”în cazul în care, din dorința evidentă de a tergiversa adoptarea, vom face ceea ce avem la dispoziție, ca și instrument constituțional, adică vom emite Ordonanță de Urgență”. 

”Dacă nu se modifică articolele din legile justiției despre care v-am vorbit, justiția va fi paralizată și noi nu vom putea accepta” a argumentat Orban. 

Întrebat dacă nu s-a angajat în discuțiile cu celelalte partide să nu dea OUG pe justiție, Orban a răspuns: ”Suntem într-o situație în care cred că va înțelege toată lumea și nu vom fi nevoiți să dăm OUG, dar suntem obligați să apelăm la această procedură care-ți permite adoptarea rapidă a acestor modificări.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel