A fost ales orașul gazdă al concursului Eurovision 2024
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
EUROVISION 2023 / AGERPRES
EUROVISION 2023 / AGERPRES
Oraşul suedez Malmo va găzdui concursul Eurovision 2024.

Oraşul Malmo, situat în partea sudică a Suediei, a fost ales pentru a găzdui ediţia din 2024 a concursului muzical Eurovision, a anunţat vineri televiziunea publică suedeză SVT, informează DPA.

Suedia a obţinut dreptul de a găzdui concursul Eurovision 2024 după ce cântăreaţa suedeză Loreen a câştigat ediţia din acest an a competiţiei, organizată în oraşul englez Liverpool, cu cântecul 'Tattoo'.

Loreen este prima cântăreaţă care a câştigat concursul Eurovision de două ori. Ea s-a impus pentru prima dată în 2012 în capitala Azerbaidjanului, Baku, cu piesa 'Euphoria'.

Malmo este cel de-al treilea oraş ca mărime din Suedia şi a găzduit deja competiţia muzicală europeană de două ori: în 1992 şi, apoi, în 2013 - după prima victorie a cântăreţei Loreen.

Potrivit observatorilor, Malmo va putea să găzduiască din nou concursul fără să se confrunte cu cheltuieli prea mari.

'Malmo este un oraş creativ, cu o viaţă culturală bogată, care poate să creeze un festival muzical pentru întreaga Europă într-un mod sustenabil', a declarat Hanna Stjarne, directoarea postului SVT.

Fanii danezi ai concursului Eurovision vor fi la rândul lor încântaţi de decizia anunţată vineri, întrucât pot să ajungă foarte repede în oraşul suedez: o călătorie cu trenul din capitala Danemarcei, Copenhaga, durează doar 45 de minute.

Suedia, ţară membră a Uniunii Europene, va găzdui astfel concursul Eurovision pentru a şaptea oară.

În 2024 se vor împlini 50 de ani de la primul succes al Suediei în competiţia muzicală europeană. Grupul ABBA a câştigat concursul Eurovision din 1974, organizat în oraşul englez Brighton, cu cântecul 'Waterloo'. Acel succes a ajutat grupul ABBA să devină celebru pe plan internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel