Orașul din Italia care îți oferă 30.000 de euro dacă te muți acolo. Se află foarte aproape de plajele din Santa Maria di Leuca
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Orașul din Italia care îți oferă 30.000 de euro dacă te muți acolo. Se află foarte aproape de plajele din Santa Maria di Leuca / Foto: Pixabay, de Pfuderi
Orașul din Italia care îți oferă 30.000 de euro dacă te muți acolo. Se află foarte aproape de plajele din Santa Maria di Leuca / Foto: Pixabay, de Pfuderi
Află în articol ce oraș din Italia îți oferă 30.000 de euro ca să te muți acolo.

În ultimii ani, orașele din Italia s-au luptat pentru a lansa scheme inteligente menite să atragă noi rezidenți, scrie CNN. De la case dărăpănate care se vând cu puțin mai mult de un dolar, până la case gata de de locuit, la prețuri reduse, a existat o mare concurență.

Orașul pitoresc Presicce din regiunea însorită Puglia este cel mai recent oraș care a intrat în joc cu o ofertă tentantă. Oficialii spun că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a  se muta acolo și pentru a-și cumpăra o locuință.

Deși suma oferită este mai mare, casele scoase la vânzare în cadrul tranzacției au prețuri de la aproximativ 25.000 de euro. Ca și alte proprietăți ieftine puse în vânzare în Italia, acestea au fost abandonate de multă vreme de proprietarii lor inițiali. Și ca un plus, locația este incredibilă, înconjurată de multă vegetație și aproape de plajele cu pulbere și de apele limpezi turcoaz din Santa Maria di Leuca.

Detaliile acordului sunt în prezent în curs de finalizare, adaugă Palese, dar autoritățile sunt gata să lanseze programul în săptămânile următoare, când informațiile vor fi disponibile pe site-ul primăriei.

"Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea totală va fi împărțită în două: va merge parțial în cumpărarea unei case vechi și parțial în restaurarea acesteia, dacă este necesar", spune el.

O poveste despre două orașe

Palese spune că o fuziune din 2019 cu o comunitate adiacentă pentru a crea orașul mai mare Presicce-Acquarica l-a lăsat moștenire cu bani suplimentari pentru a se asigura că proiectul poate continua în anii următori.

"După fuziune, conform legii italiene, teritoriul nostru mai larg va fi binecuvântat cu mai multe fonduri publice, aproximativ 1.000.000 de euro pe an, pentru câțiva ani înainte, pe care intenționăm să îi investim pentru ca vechiul cartier să prindă din nou viață", a declarat Palese.

Împreună, Presicce și Acquarica au acum aproximativ 9.000 de locuitori, dar doar jumătate din populație trăiește în partea mai veche a comunității. Primăria a lansat deja alte scheme pentru a atrage mai mulți rezidenți, inclusiv beneficii fiscale pentru înființarea de noi activități comerciale și bonusuri pentru cei mici în cazul familiilor cu copii. Pentru ca o persoană să se califice pentru acordarea stimulentului de 30.000 de euro, trebuie întâi să își stabilească reședința în Presicce și să cumpere una dintre o selecție de proprietăți construite înainte de 1991, care au fost cartografiate de autorități.

Potrivit lui Palese, prețurile caselor încep de la 500 de euro pe metru pătrat. Aproximativ 25.000 de euro ar trebui să fie suficienți pentru a asigura o locuință de 50 de metri pătrați care are nevoie de unele reparații.

Presicce își are istoria din evul mediu, când așezările s-au răspândit în jurul unei fortărețe sarazine construite de călugării care au săpat mori subterane ca adăposturi pentru supraviețuitorii raidului piraților. Și-a câștigat denumirea de "orașul aurului verde" din Puglia pentru plantațiile de măslini luxuriante care produc ulei de măsline extravirgin premium.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel