Orașul din Egipt în care nu am văzut niciun pericol, doar plaje superbe și oameni prietenoși - Galerie foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Doinița Manic
Foto: Doinița Manic
Se spune că este periculos să mergi în Egipt fără ghid. Așa o fi?

Mă aflam în Egipt de câteva zile, iar o prietenă de pe Facebook m-a întrebat, văzând postări cu fotografii de acolo, ce sfaturi i-aș putea da pentru că și-ar dori să meargă și ea în vacanță. Mi-a spus că ea știe că e periculos să mergi în Egipt fără ghid.

Nu am înțeles de ce deoarece în Hurghada, orașul în care am stat timp de 7 zile, nu am văzut niciun pericol, doar plaje superbe și oameni prietenoși. Am mers fără ghid, fără să cumpăr vreun sejur. Ulterior, am aflat că nu este singura care crede acest lucru. Mulți români au impresia că este periculos să te duci într-o astfel de destinație fără ghid. Nu știu cum e în alte orașe din Egipt pentru că nu am fost, dar în Hurghada turiștii sunt în siguranță. În primul rând, majoritatea localnicilor vorbesc engleză și rusă, așa că te poți înțelege ușor cu ei. 

În al doilea rând, în oraș poliția amplasează adesea filtre, supraveghind ca oamenii să fie în siguranță. În al treilea rând, egiptenii de acolo nu vor să facă rău turiștilor care vin la ei pentru că turismul este sursa lor de existență. Tot ce ți se poate întâmpla rău este să fii păcălit de bani, plătind pentru unele produse mai mult decât valoarea lor reală, dacă nu știi să pui bariere atunci când comercianții negociază cu tine sau îți spun prețuri astronomice. În rest, majoritatea hotelurilor sau apartamentelor au supraveghere video, iar străzile sunt pline de viață și noaptea, fără să existe riscul de a fi abordat de persoane dubioase, care, probabil, există și prin Egipt, așa cum există și în România sau oricare altă țară.

De ce este Hurghada o destinație turistică specială

Hurghada, situată pe malul Mării Roșii, nu este doar un paradis al iubitorilor de sporturi nautice, ci și un oraș plin de cultură, istorie și atracții unice. Am fost fermecată de frumusețea plajelor curate, apa cristalină, turcoaz, deliciile culinare și prețurile accesibile.

Reciful de corali din apropierea Hurghadei este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Această diversitate marină unică atrage pasionații de snorkeling și scufundări, oferindu-le ocazia să exploreze ecosisteme fascinante și să întâlnească o varietate de viețuitoare marine: corali colorați, pești exotici și alte creaturi uimitoare.

Hurghada te răsfață cu o gamă variată de restaurante care oferă delicii locale și internaționale. Vei primi meniuri în limba engleză sau în limba rusă și fie că alegi să încerci preparate tradiționale egiptene, cum ar fi koshari sau falafel, sau să te bucuri de o cină romantică cu vedere la mare, vei găsi mereu ceva care să-ți satisfacă gusturile. Prețurile sunt extraordinar de mici. Aproape fiecare masă m-a costat în jur de 2 euro. Preparatele din fructe de mare sunt divine și la fel de accesibile. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu mănânci oriunde, ci să alegi cu atenție localul pentru că există riscul să te îmbolnăvești dacă produsele nu sunt gătite corespunzător sau nu sunt proaspete.

Vacanță exotică pe bani puțini

Hurghada este un oraș cu o atmosferă vie și prietenoasă. Plimbările prin bazarurile locale, cum ar fi Souq al Gharb, îți oferă ocazia de a experimenta adevărata viață egipteană. Aici poți găsi suveniruri autentice, bijuterii, textile frumos lucrate și multe alte obiecte interesante, tradiționale. Orașul nu este cel mai curat, dar e interesant pentru că îți oferă ocazia să vezi cum trăiesc oamenii simpli din Egipt dacă mergi în orașul vechi.

Și da, pe lângă plajele mirifice, peisajele impresionante și o gama largă de activități pe care ți le oferă acest oraș, una dintre cele mai plăcute surprize în Hurghada este accesibilitatea. Atât cazarea, cât și transportul sunt surprinzător de ieftine, facilitând astfel o ședere îndelungată și explorarea întregii regiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel