Data publicării:

"Orașul de 15 minute" și cum s-a băgat spaima în populație. Rareș Hopincă: A fost deturnat într-un mod absolut ridicol

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Rareș Hopincă, propunerea Partidului Social Democrat (PSD) pentru Primăria Sectorului 2, a vorbit despre conceptul denumit Orașul de 15 minute .

"Orașul de 15 minute este un concept teoretic, menit să facă viaţa locuitorilor din anumite zone mai simplă, mai uşoară, cu un nivel de trai mai bun. Acest concept a fost deturnat într-un mod absolut ridicol de către unele partide - şi m-am confruntat chiar în această campanie cu această teamă - făcându-i pe unii oameni să creadă că cineva îi vrea izolaţi, închişi într-un anume perimetru din care să nu mai iasă. Nu! O teorie administrativă corectă, menită să simplifice viaţa oamenilor a fost utilizată într-un mod abject, pentru a induce spaima în rândurile populaţiei, mai ales în anumite cartiere.

Oraşul de 15 minute poate fi un concept funcţional dacă putem, în aceeași zonă, să avem infrastructură coerentă - să avem creşa, grădinița, școala în același perimetru, să avem o piaţă în același perimetru, să avem serviciile publice esenţiale, serviciile de asistență socială într-un perimetru, astfel încât noi, la o distanţă de 15 minute, mergând pe jos sau cu un mijloc de transport în comun facil, să putem beneficia de ele.

Cred că ar trebui să facem eforturi să explicăm mai bine aceste teorii administrative, pentru că, dacă nu o facem, mâine ne trezim că ne explică nu ştiu ce partid extremist că teoria ferestrelor sparte, de fapt, înseamnă că PSD-ul se va duce şi va sparge geamurile oamenilor. Ceea ce este o chestie absolut ridicolă", a spus Rareș Hopincă, în emisiunea DC Votez, de la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel