Ora perfectă pentru activitățile zilnice în funcție de vârstă
Autor: Diana Popescu | Publicat pe: 31 mai 2017, 23:18
WhatsApp
Pare că există un timp ideal pentru orice, chiar şi pentru alegerea unui nou parfum. Însă cum ceasul biologic se modifică odată cu înaintarea ta în vârstă, iată care este timpul ideal pentru activităţile zilnice potrivit anilor pe care îi ai.

La 20 de ani 

TREZIREA: 9:30 a.m.: Când nivelul orexinei (hormonul de trezire) nu este mai mare decât nivelul melatoninei (hormonul somnului). 

MICUL DEJUN: 12:00 p.m.: La această vârstă creierul începe să fie productiv – noaptea… deşi şefului tău nu o să-i placă această idee. 

ACTIVITATE FIZICĂ: 5:00 p.m.: Tinerii se află în deplinătatea forţei fizice după amiază. 

SOMN: 1:00 a.m.: Cel mai important lucru este să închizi tabletele şi telefoanele cu cel puţin o ora înainte de a te duce la culcare. 

 

La 30 de ani 

TREZIREA: 8:10 a.m.: Ceasul tău biologic începe toate procesele mai devreme pentru a maximiza timpul în care eşti alert. 

MICUL DEJUN: 10:40 a.m.: În mijlocul dimineţii nivelul cortizolului atinge nivelul de top oferindu-ţi un plus de atenţie şi făcându-te mai alert. 

ACTIVITATE FIZICĂ: 7:00 p.m.: La această vârstă musculatura lucrează mai bine la sfârşitul zilei. 

SOMN: 11:00 p.m.: Somnul la această ora este garanţia pentru o odihnă de calitate, ajută la consolidarea amintirilor şi îmbunătăţeşte starea de alertă pentru ziua următoare. 

La 40 de ani 

TREZIREA: 7:50: Ciclul de trezire învinge ciclul somnului mult mai devreme atunci când ai 40 de ani. 

MICUL DEJUN: 10:20 a.m.: Când a trecut suficient timp pentu a dispărea acea inerţie a somnului. 

ACTIVITATE FIZICĂ: 8:45 p.m.: Este recomandat să fii mai activ la această ora pentru a ajută circulaţia sângelui. 

SOMN: 11:30 p.m.: Mersul la culcare înainte de miezul nopţii maximizează calitatea odihnei. 

La 50 de ani 

TREZIREA: 7:00 a.m.: La această vârstă durata de timp de somn profund scade. 

MICUL DEJUN: 9:30 a.m. : Nivelele de alertă şi concentraţie sunt la cote maxime. 

ACTIVITATE FIZICĂ: 8:00 p.m.: Grădinăritul, yoga afară sau pilates sunt activităţi excelente, numai bune de a profită avantajul oferit de razele soarelui şi să-ţi încălzeşti în acelaşi timp şi muşchii. 

SOMN: 10:00 p.m.: Este o idee bună să citeşti sau să practici alte hobby-uri înainte de culcare de vreme ce stimularea mentală înainte de a te urcă în pat ajută creierul să-şi îmbunătăţească memoria. 

La 60 de ani 

TREZIREA: 6:30 a.m.: Corpul tău ştie cel mai bine când este cel mai bun moment pentru a te bucură de lumina benefică a soarelui, aşa că se trezeşte devreme căşi atunci când erai copil. 

MICUL DEJUN: 9:00 a.m.: Conexiunile în creier sunt foarte rapide la această ora. 

ACTIVITATE FIZICĂ: 8:00 p.m.: Grădinăritul, yoga afară sau pilates sunt activităţi excelente, numai bune de a profită avantajul oferit de razele soarelui şi să-ţi încălzeşti în acelaşi timp şi muşchii, potrivit brightside.me. 

SOMN: 10:00 p.m.: Este o idee bună să citeşti sau să practici alte hobby-uri înainte de culcare de vreme ce stimularea mentală înainte de a te urcă în pat ajută creierul să-şi îmbunătăţească memoria. 

[citeste si] 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?