Opt pași pentru a scăpa definitiv de depresie
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
depresie
depresie
Dacă te simți trist pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să suferi de depresie. Partea bună este că există o serie de strategii eficiente de stil de viață pe care le poți adopta pentru a lupta împotriva depresiei.

Iată opt pași care vă ajută să scăpați depresie, potrivit University Health News:

1: Sport

Atunci când faci exerciții fizice, corpul tău eliberează endorfine și promovează creșterea celulelor nervoase. Antrenamentul timp de cel puțin 30 de minute pe zi poate fi la fel de eficient pentru ameliorarea simptomelor depresiei la fel de multe medicamente. Cercetările sugerează, de asemenea, că și un exercițiu moderat poate ajuta, cum ar fi o plimbare ușoară sau grădinărit 20-30 minute pe zi.

2: Mănâncă sănătos

Multe alimente procesate și fast-food conțin grăsimi trans; o dietă bogată în grăsimi trans vă poate crește riscul de depresie. Un studiu a descoperit că participanții cu un consum crescut de grăsimi trans au avut o creștere de 48% a riscului de depresie în comparație cu participanții care nu au consumat aceleași grăsimi. Optați în schimb pentru o dietă bogată în alimente cu grăsimi polinesaturate sănătoase, cum ar fi uleiurile de pește și vegetale.

3: Dormiți suficient

Desigur, unele persoane care suferă de depresie pot avea probleme cu somnul din cauza stresului și a anxietății. Pe de altă parte, unora le este greu să se trezească dimineața, optând în schimb să rămână în confortul unui pat cald și al unei camere întunecate. Cantitatea optimă de somn pentru persoanele între 18 și 64 de ani este de 7-9 ore pe noapte, potrivit Fundației Naționale de Somn.

4: Gestionați stresul

Acest lucru poate fi mai ușor spus decât făcut. Încercați să evitați persoane sau medii negative care pot declanșa o situație stresantă. O abordare dovedită: găsiți o activitate plăcută și relaxantă când simțiți că nivelul dvs. de stres devine prea ridicat. Mergeți la plimbare, faceți o plimbare cu bicicleta sau meditați - și luați o vacanță sau cel puțin un weekend lung, când este nevoie. Faceți un pas înapoi, regrupați-vă și continuați.

5: Eliberați emoțiile

Nu vă păstrați sentimentele în interior. Durerea sau mânia se pot acumula. Vorbeste cu un membru al familiei, prieten sau terapeut sau chiar scrie-ți gândurile într-un jurnal. Un strigăt poate fi, de asemenea, foarte terapeutic.

6: Încercați remedii naturale

Există multiple remedii naturale de sănătate pe care le puteți lua pentru a combate depresia. Sunătoarea este un extract de flori disponibil în majoritatea farmaciilor și magazinelor naturiste. Poate fi utilă în ameliorarea depresiei ușoare până la moderate. Cu toate acestea, unele studii au arătat rezultate mixte în tratarea depresiei în comparație cu un placebo. Suplimentele de dopamină pot ajuta la creșterea sentimentelor de motivație și plăcere. Dopamina este produsă și eliberată în mod natural în organism atunci când vă atingeți obiectivele. Când dopamina este eliberată, are o senzație bună și un impuls de energie. Așa cum este cazul medicațiilor tradiționale, suplimentele naturale pot produce și efecte secundare negative. Consultați medicul înainte de a încerca orice remediu natural împotriva depresiei.

7: Consultați un specialist

Este posibil să aveți o legătură strânsă cu medicul dumneavoastră generalist; cu toate acestea, el nu poate fi cea mai bună opțiune pentru tratarea depresiei tale. Un psihiatru, psiholog, asistent psihiatric, asistent social sau terapeut poate fi mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Există, de asemenea, organizații care oferă grupuri de sprijin.

8: medicamente

Uneori, medicii prescriu medicamente pentru a depăși depresia. Aceste medicamente sunt cel mai adesea folosite pentru a regla substanțele chimice ale creierului (neurotransmițători) care duc la depresie. Cele mai frecvente sunt antidepresivele. Antidepresivele sunt împărțite în mai multe clase, cum ar fi inhibitorii selectivi ai absorbției serotoninei (ISRS), inhibitorii recaptării serotoninei și norepinefrinei (SNRI), inhibitorilor de recaptare a norepinefrinei-dopaminei (NDRI) și inhibitorilor și blocanților receptorilor. Medicul dumneavoastră vă va putea prescrie un anumit tip de antidepresive pe baza simptomelor pe care le întâmpinați, precum și pe istoricul familial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel