OPT curiozități nutriționale. Află despre coacăzele negre, fasolea mung...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fasole Mung
Fasole Mung
Știai că dacă suferi de migrene, ar trebui să eviți cele patru C-uri: ciocolată, citrice, cofeină, cheaguri de lapte (brânza, cu alte cuvinte).

Știai că: Procesul de convertire a orezului brun iîn orez alb distruge cam 70% din vitamina B3 (niacina), 80% din vitamina B1, 90% din vitamina B6, 50% din mangan și fosfor, 60% din fier, precum și toate fibrele alimentare și acizii grași esențiali.

Știai că: Pe lângă combaterea constipației, fibrele reduc nivelul colesterolului, ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, contribuie la menținerea greutății și protejează împotriva cancerului la colon.

Știai că: Fasolea Mung este bogată în proteine, vitamina C, acid folic, fier, zinc, potasiu, magneziu, cupru, mangan, fosfor și tiamină. Are un conținut ridicat de fibre, dar scăzut de grăsimi saturate și sodiu, și nu conține colesterol.

Știai că: Pentru că în perioada menstruației femeile pot dezvolta deficiență de fier, este bine să consume zilnic câte o porție de verdețuri sau de fasole mung.

Citește și: Alimente care te încălzesc în mod natural pe timp de iarnă 


Știai că: Zincul este cunoscut pentru abilitățile sale de întărire a sistemului imunitar și este considerat util în combaterea infertilității la bărbați și a problemelor de libido. Semințele de dovleac constituie o sursă importanta de zinc.

Știai că: Fasolea Mung este unul dintre alimentele cele mai eficiente în scăderea colesterolului?

Știai că: Cercetătorii britanici au reușit să prelungească semnificativ viața femelelor șoarece hrănindu-le cu coacăze negre. Coacăzele negre sunt bogate în vitamina C – 400 miligrame la 100 grame de fructe. Acestea conțin și flavonoide. Ambele categorii de nutrienți protejează vasele de sânge și întăresc vederea.

Știai ca: Franțuzoaicele declară cu convingere faptul că ceaiul de mușețel le ajută în timpul menstruației, ameliorând simptomele. Ele declară că are efect și asupra stresului emoțional, nu numai asupra crampelor stomacale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel