Opt bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor la presupuşi contrabandişti de ţigări la Arad
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate cu propunere de arestare preventivă, în urma percheziţiilor făcute joi în judeţele Arad şi Timiş, fiind vizată destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări pe zona de vest a ţării.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, în urma percheziţiilor au fost indisponibilizate peste 170.000 de ţigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a fi de contrabandă, bani în lei şi în valută (27.050 de euro şi 2.000 de lei), ce ar proveni din vânzarea ţigărilor, o armă de foc, 155 de cartuşe, un amortizor şi două lunete.

"În urma audierilor, au fost reţinuţi opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Olt. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei pentru luarea de măsuri preventive. În dosar, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului", precizează comunicatul.

Cercetările efectuate până în prezent au stabilit un prejudiciu de aproximativ 1.670.000 de lei.

Joi, procurori DIICOT, poliţişti şi jandarmi au efectuat 21 de percheziţii în judeţele Arad şi Timiş, fiind puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 11 suspecţi/inculpaţi bănuiţi de contrabandă cu ţigări. 

Vezi și: Monica Tatoiu în lacrimi la România TV. Cine a făcut-o să plângă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel