Urmărește emisiunea live
Opt alimente care nu trebuie consumate, dimineața, pe stomacul gol: provoacă crampe și te vei simți rău
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Prima masă a zilei este considerată cea mai importantă. Bunăstarea noastră pe tot parcursul zilei depinde de micul dejun.

Nu toate alimentele pot fi consumate dimineața, pe stomacul gol. Medicii cred că nu este indicat să omiți micul dejun, dar nici să mănânci anumite alimente pe stomacul gol nu merită.

Cafea. Majoritatea persoanelor își încep ziua cu o ceașcă de cafea, dar acest obicei poate duce la gastrita. Cafeaua este foarte acidă și afectează negativ aciditatea sucului gastric. Și dacă băutura este fierbinte, atunci durerea abdominală este  garantată. Cel mai bine ar fi să bei cafea ușor răcită și doar după micul dejun, și nu înainte.

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

Banane. Aceste fructe conțin mult magneziu, care este fără îndoială benefic pentru organism. Dar nu este bine să le consumi pe stomacul gol, pentru a nu perturba echilibrul calciu-magneziu al organismului. 

Carne afumată. Carnea afumată nu este în general utilă organismului și nu trebuie mâncată pe stomacul gol. Acesta este un aliment foarte greu pentru stomac, care are nevoie de mai mult timp pentru a fi digerată și poate provoca crampe.

Cinci efecte secundare ale consumului de kiwi: cine nu ar trebui să mănânce acest fruct delicios

Legume crude. Legumele proaspete sunt cu siguranță foarte utile, dar nu pe stomacul gol. Cel mai bine ar fi să le consumi după micul dejun sau  cină. Legumele crude conțin mult acid, care irită stomacul și mucoasele acestuia. Mai ales o mulțime de acizi se regăsesc în roșii, ardei, ceapă, usturoi.

Citrice și suc de citrice. Motivul pentru care nu ar trebui să mănânci citrice dimineața este același ca și în cazul legumelor. Sunt bogate în diverși acizi care sunt buni pentru organism, dar nu pe stomacul gol. De asemenea, citricele conțin mult zahar, care încarcă pancreasul.

Ce sushi trebuie să mănânci pentru a pierde în greutate. Preparatul japonez poate fi un aliat valoros în dieta ta

Dulciuri. Un sandviș cu gem sau un corn cu ciocolată dulce par alimentele perfecte pentru micul dejun. Dar nu sunt sănătoase. Corpul nostru nu este pregătit să digere dulciurile dimineața. După trezire, există prea puțină insulină în organism pentru a digera alimentele cu zahăr. Un astfel de mic dejun provoacă o crește mare a insulinei.

Cereale. Cerealele instant și fulgii de porumb cu zahăr nu trebuie consumate la micul dejun. Dulciurile sunt prost digerate dimineața. În plus, astfel de produse au o cantitate mare de conservanți și îndulcitori nocivi. Un astfel de mic dejun are carbohidrați rapizi și senzația de foame va reveni foarte repede.

Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol: o rețetă chinezească pentru sănătate și vitalitate

Alcool. Este strict interzis să bei alcool pe stomacul gol, altfel efectul său toxic asupra organismului va crește, iar nivelul glicemiei va scădea brusc. În plus, alcoolul te face să mănânci în exces la micul dejun și apoi vei suferi de dureri de stomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel