Oprescu, atacat de Udrea pe tema referendumului din Capitală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
referendum udrea
referendum udrea

Organizația PDL București îl acuză pe primarul Oprescu de încercarea de boicotare a referendumului pe care chiar Opoziția l-a susținut. 

”Abia ieri, tras de mânecă de prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănasoaei, primarul Oprescu a comunicat Tribunalului Bucureşti hotărârea privind organizarea referendumului local, a stabilit sediul acestui birou, a desemnat personalul auxiliar şi a dispus alocarea de fonduri, susțin pedeliștii. Demersurile trebuiau făcute cel mai târziu pe 20 aprilie, iar ele s-au concretizat la 21 de zile după termenul maxim admis. Încercând să acopere efectele în lanţ ale acestor întârzieri, sub pretextul suprapunerii cu examenul de bacalaureat, Oprescu a solicitat şi obţinut de la liderii grupurilor din CGMB acordul pentru amânarea referendumului cu o săptămână, pe 26 iunie 2011”.

Reprezentanţii PDL în Consiliul General sunt dispuși să modifice numărul şi conţinutul întrebărilor, doar dacă noile întrebări vor fi formulate corect, fără capcane politice, vor fi legate direct de Legea Capitalei şi, astfel, vor genera răspunsurile necesare unui demers legislativ atât de important, se arată în comunicatul PDL. Sorin Oprescu a  dat ca sigure, ieri,  un număr de patru întrebări, pe care le-a şi enunţat. Ulterior, într-o dezminţire, primarul general a pus afirmaţiile eronate pe seama interpretării jurnaliştilor şi a recunoscut că întrebările anunţate sunt doar rodul unor discuţii de principiu, nevalidate nici de liderii de grupuri, nici de consilierii generali.

PDL doreşte cu adevărat ca opţiunea decisivă pentru administrarea Capitalei în următorii ani să fie a cetăţenilor, şi nu a oamenilor politici.

Chiar dacă toate partidele pot pierde din importanţa şi influenţa deţinute în prezent, a venit timpul ca administraţia celui mai important oraş din România să iasă de sub zodia politicului, a arbitrariului, a intereselor de grup şi, după 20 de ani, să devină o administraţie unitară, modernă, ca în oricare altă capitală europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel