Operă sângeroasă controversată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marc_McQuinn_Self
Marc_McQuinn_Self

Operele unui artist britanic, deși controversate, fiind sculptate în propriul sânge înghețat, sunt foarte bine cotate pe piață, mai ales că ultima sa lucrare a fost vândută pentru suma de 300.000 de lire sterline.

Artistul englez, Marc Quinn, a  început din 1991 să creeze opere de artă, care stârnește și astăzi o serie de controverse. Creațiile britanicului sunt privite cu repulsie de unii, însă există și persoane care apreciază munca lui Marc Quinn, întrucât, o dată la cinci ani, el îşi sculptează chipul, în propriul sânge îngheţat.

Marc Quinn, născut la Londra, în 1964, folosește pentru fiecare sculptură de acest gen 4,5 litri din propriul sânge.

Ultima versiune a ”Self”-ului, care datează din 2006, a fost achiziționată de National Portrait Gallery, din Londra, pentru suma de 300.000 de lire sterline si este păstrată într-o vitrină frigorifică la -18ºC. "Această piesă este o sărbătoare a puterii corpului uman" spunea Quinn.

Indiferent de reacţiile publicului, creaţiile artistului britanic sunt cotate foarte bine pe piaţă, primul "Self" al lui Marc Quinn, cumpărat de faimosul colecţionar de artă Charles Saatchi, fiind revândut pentru suma de 1,5 milioane lire sterline.

Saatchi a avut însă parte de o întâmplare care i-a pus în pericol opera. Când s-a întors într-o zi acasă, el a găsit podeaua bucătăriei plină de sânge. Asta deoarece muncitorii care îi redecorau casa au scos din priză frigiderul în care se afla sculptura acoperită cu sângele îngheţat al lui Marc Quinn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel