Data publicării:

ONU avertizează: Palestinienii au nevoie de ajutoare umanitare însumate la 1,2 miliarde de dolari

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Oficiul umanitar al Națiunilor Unite a declarat vineri că costul acoperirii nevoilor oamenilor din Gaza și Cisiordania este estimat la 1,2 miliarde de dolari, scrie Reuters.

"Costul de a satisface nevoile a 2,7 milioane de persoane - adică întreaga populație a Gaza și 500.000 de oameni din Cisiordania ocupată - este estimat la 1,2 miliarde de dolari," a declarat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

La 12 octombrie, OCHA a făcut inițial un apel pentru 294 de milioane de dolari pentru a susține aproape 1,3 milioane de persoane.

Mii de muncitori și lucrători din Gaza care traversau frontiera și lucrau în Israel și în Cisiordania ocupată au fost trimiși înapoi în enclava asediată, vineri, potrivit Reuters.

Unii dintre acești muncitori din Gaza s-au întors prin punctul de trecere Kerem Shalom, situat la est de punctul de trecere Rafah, care conectează Fâșia Gaza asediată cu Egipt, au declarat martorii.

Israel a declarat anterior că va întoarce lucrătorii din Gaza în teritoriul palestinian asediat, la aproape patru săptămâni după ce a început să bombardeze ținte ale Hamas ca răspuns la un atac transfrontalier mortal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel