Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, o persoană din zece se îmbolnăvește din cauza mâncării contaminate.
Specialiștii spun că problema apare preponderent în țările sărace, iar hrana este periculoasă din cauză că poate fi contaminată cu bacterii, virusuri, paraziți și substanțe chimice toxice. OMS a mai declarat și că aproximativ 600 de milioane de persoane de îmbolnăvesc anual din această cauză.
Experții ONU trag un semnal de alarmă și susțin că în Europa este nevoie de un schimb de date mai intens. În acest caz, a fost dat ca exemplu scandalul ouălor contaminate cu fipronil din Olanda. Acestea au ajuns în mai multe țări din Europa.
Vezi și:
Alimente ultraprocesate, riscuri REALE asupra vieții oamenilor
ANM, prognoza meteo. Vremea pe o lună, schimbări anunțate de meteorologi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face