OMV Petrom vinde activele de producție din Kazakhstan
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
OMV Petrom a semnat tranzacția pentru vânzarea a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited, anunță compania.

OMV Petrom a semnat tranzacția pentru vânzarea a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited, anunță compania.

KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi. Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe / zi în 2019, reprezentând ~ 4% din producția grupului, potrivit Mediafax.

Finalizarea tranzacției este condiționata de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, și este așteptată în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activitățile internaționale de Upstream în zona Mării Negre.

Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream: „Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta.”

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 6,997%, iar 21,353% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel