OMV Petrom: Preţul gazelor importate va urca în luna octombrie la 545 dolari/1.000 metri cubi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
petrom
petrom

Preţul gazelor importate prin intermediari din Rusia va creşte în luna octombrie la 545 dolari pe 1.000 metri cubi, în timp ce autorităţile menţin preţul gazelor din producţia internă la 160 dolari, a declarat marţi Hilmar Kroat-Reder, responsabil cu activitatea de gaze şi energie din OMV Petrom.

"Liberalizarea preţului gazelor va avea beneficii atât pentru consumatori, cât şi pentru statul român", a afirmat Reder.

Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), între lunile iunuarie şi iulie preţul gazelor imporate a crescut de la 399 dolari pe 1.000 metri cubi la 480 dolari pe 1.000 metri cubi.

Totodată, ANRE estimează că în trimestul al patrulea al acestui an preţul mediu de import va ajunge la 495 dolari pe 1.000 metri cubi.

România a importat între 2004 şi 2010 gaze naturale în valoare totală de 8,5 miliarde de dolari.

ANRE a anunţat în urmă cu o săptămână că preţul gazelor naturale pentru consumatorii industriali va creşte de la 1 octombrie cu 8%, iar cel plătit de populaţie şi producătorii de energie termică rămâne la nivelul actual.

Majorarea a fost motivată de ANRE prin avansul preţului gazului din import de la 460 dolari pentru 1.000 de metri cubi, preţ luat în calcul la modificarea preţurilor din luna iulie, la 495 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel