OMS: Se vede finalul pandemiei, dar nu suntem acolo. Vor mai fi niște valuri
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
David Nabarro, trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Covid-19, a transmis că, deși "se vede finalul" pandemiei, "nu suntem acolo". "Vor mai fi niște valuri", a adăugat el. 

Va mai fi dificil cel puțin trei luni, a spus David Nabarro, trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19. Deși se vede finalul pandemiei, nu putem spune că suntem acolo pentru că vor mai fi niște valuri, a precizat Nabarro. 

"Mă tem că alergăm la maraton, dar nu există nicio șansă reală să spunem că suntem la sfârșit – se vede finalul, dar nu suntem acolo. Vor mai fi niște valuri.", a declarat David Nabarro, trimisul special al OMS pentru Covid 19, potrivit Sky News.

CITEȘTE ȘI: O nouă tulpină de coronavirus. A fost numită „deltacron“, deoarece combină cele mai comune variante de SARS-CoV-2

"În primul rând, acest virus continuă să evolueze. Avem Omicron, dar or să apară mai multe variante. În al doilea rând, afectează într-adevăr întreaga lume. Și, în timp ce serviciile de sănătate din Europa de Vest abia fac față, în multe alte părți ale lumii sunt complet copleșite.", a continuat el.

David Nabarro a atras atenția asupra faptului că nu prea pot fi luate măsuri suplimentare, în special în țările sărace, iar "oamenii trebuie să continue să lucreze."

"Sunt alegeri foarte dificile de către politicieni în acest moment. Va fi dificil cel puțin în următoarele trei luni.", a mai spus Nabarro. 

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, despre copiii nevaccinați și Covid: Se vor înţepa, de mai multe ori pe zi, din cauza diabetului

VEZI ȘI: Va fi livrată prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani

Va fi livrată prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani.

„În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric  anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani.

Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, a transmis Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Medic ATI: Acum 7-8 zile, am predat garda cu pacienţi pe care îi puteam număra cu o mână. Ieri am preluat-o PLINĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel