OMS: Pentru prima dată de la debutul pandemiei, au SCĂZUT infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, susține OMS.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) oferă un licăr de speranță întregii omeniri. Potrivit celor mai recente date ale OMS, numărul de noi cazuri Covid-19, raportate pe tot globul, a scăzut pentru o a patra săptămână la rând, scrie CNN. Totodată, a scăzut și numărul deceselor provocate de infecția cu Sars-Cov-2. 

"Deși există încă multe țări cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri, la nivel global, acest lucru este încurajator", susțin reprezentanții OMS.

Astfel, săptămâna trecută au fost raportate pe plan mondial peste 3,1 milioane de noi infecții, în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă. Acesta este cel mai mic număr de infecții raportate OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent. Potrivit OMS, în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă.

Unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri Covid-19

Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19, 871.365 de cazuri. Cu toate acestea, această cifră a reprezentat o scădere de 19% a cazurilor față de săptămâna precedentă, potrivit datelor OMS.

Brazilia, Franța, Rusia și Regatul Unit au fost, de asemenea, printre țările care au raportat cel mai mare număr de cazuri noi la nivel mondial, a menționat OMS, deși toate au înregistrat o scădere în comparație cu cifrele din săptămâna precedentă.

Dintre toate regiunile, comparativ cu actualizarea săptămânală anterioară a OMS, Africa a înregistrat cea mai mare scădere a cazurilor, de 22%. De la debutul pandemiei, la nivel global au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel