OMS îndeamnă oamenii să țină legătura cu părinții și bunicii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Oamenii ar trebui să țină legătura zilnic cu bunicii, în contextul măsurilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, a transmis Organizația Mondială a Sănătății.

Oamenii ar trebui să țină legătura zilnic cu bunicii, în contextul măsurilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, a transmis Organizația Mondială a Sănătății, conform Daily Mail.

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a spus că „este treaba tuturor" să susțină oamenii vârstnici, în special pe cei care trăiesc singuri. Toată lumea ar trebui să acționeze zilnic pentru a-și ajuta vecinii, părinții și bunicii în vârstă, a mai spus el.

„Țineți-vă bunicii în siguranță”

Într-un „mesaj pentru generațiile tinere", Kluge a transmis: „Țineți-vă bunicii în siguranță – însă este vital să nu-i vizitați fizic".

„Vorbiți cu ei, vorbiți-le în fiecare zi, să nu se simtă singuri. Este crucial să ținem legătura", a mai spus doctorul Kluge.

Hans Kluge a zic că este foarte important ca rudele să se asigure că vârstnicii înțeleg că măsurile sunt implementate pentru a-i proteja. În plus, oamenii ar trebui să se asigure că bătrânii nu sunt bolnavi și să-i mențină activi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel