OMS: Iarna care vine amenință viața ucrainenilor. Daunele aduse infrastructurii energetice au deja efecte devastatoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra situației în care se află ucrainenii pe măsură ce anotimpul rece își intră în drepturi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că iarna va ameninţa viaţa a milioane de ucraineni, după o serie de lovituri devastatoare ruse asupra infrastructurii energetice a ţării, relatează AFP.

"Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de oameni în Ucraina", a declarat jurnaliştilor Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. "Pur şi simplu, iarna aceasta va fi o problemă de supravieţuire", a spus el.

Daunele aduse infrastructurii energetice a Ucrainei "au deja efecte devastatoare asupra sistemului de sănătate şi asupra sănătăţii populaţiei", a adăugat Hans Kluge.

Potrivit acestuia, OMS a înregistrat peste 700 de atacuri asupra unităţilor de sănătate ucrainene de la începutul invaziei ruse, în februarie, despre care el a spus că constituie "o încălcare clară" a dreptului internaţional umanitar, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -     România exportă energie în Ucraina și Republica Moldova. Chirieac: Va fi o iarnă grea și pentru noi, dar probabil că i-am ajutat pe românii din Cernăuți

NATO. Sprijinul pentru Ucraina ”are un preț”. Îndemn către unitate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut luni, la Madrid, că sprijinul pentru Ucraina în faţa invaziei ruse "are un preţ" pentru toţi, dar a insistat asupra menţinerii unităţii împotriva agresorului pentru a evita "plata unui preţ mai mare", relatează EFE și Agerpres.

"Ştiu că acest ajutor are un preţ. În ţările noastre, multe persoane se confruntă cu o criză a costului vieţii. Facturile la energie şi alimente sunt în creştere", a declarat Stoltenberg în cadrul discursului său rostit în ultima sesiune a celei de-a 68-a Adunări Parlamentare a Alianţei, care a dezbătut în acest weekend la Madrid aspecte legate de războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, a subliniat el, "preţul pe care îl plătim în calitate de aliaţi NATO se măsoară în bani, în timp ce statul ucrainean plăteşte cu sânge acest preţ", a afirmat Stoltenberg.

"Dacă permitem ca (preşedintele rus Vladimir) Putin să câştige, va trebui să plătim cu toţii un preţ mult mai mare", a avertizat secretarul general al NATO (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel