Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Omletă toscană pentru micul dejun -  secretul sosului care îi dă un gust deosebit. Sursa - Pexels
Omletă toscană pentru micul dejun - secretul sosului care îi dă un gust deosebit. Sursa - Pexels
O rețetă minunată pentru micul dejun  este omleta toscană, care se prepară un pic mai mult ca și timp, dar rezultatul îți va depăși așteptările.

Întregul secret al acestei rețete este să fierbeți sosul de roșii și ceapă cel puțin o jumătate de oră înainte de a adăuga ouăle. Completați micul dejun cu pâine prăjită și o ceașcă de cafea neagră aromată.

Ingrediente:

ouă de pui - 6 bucăți,

roșii cherry - 600 grame,

ceapă - 1 bucată,

ulei vegetal - 3 linguri,

sare și piper negru măcinat după gust.

 

Modul de preparare

Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Tăiați roșiile în două. Dacă nu folosiți roșii cherry, puteți lua roșii obișnuite, pe care trebuie să le tăiați cubulețe. Încingeți uleiul de măsline, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă.

Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii

Adăugați ceapa și gătiți-o aproximativ 6 minute, până când începe să devină aurie. Adăugați roșiile și fierbeți la foc foarte mic până când lichidul se va evapora, aproximativ 30-40 de minute.

Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun   

Bateți bine ouăle într-un castron. Adăugați puțină sare și piper. Puneți ouăle peste amestecul de  roșii și ceapă și prăjiți-le la foc mic, amestecând continuu. După trei minute, omleta toscană este gata. Poftă bună!

 

BONUS. Aripioare de pui în sos de miere: un preparat culinar de neegalat

 

Ți-e dor de o mâncare delicioasă? Prepară aripioare de pui în sos de miere, după cea mai ușoară rețetă.

Această rețetă este foarte simplu de făcut. Gătiți ingredientele într-o tigaie și serviți-le pe masă. 

 
Ingrediente:

500 grame de aripioare de pui,

200 grame ketchup,

130 grame muștar de Dijon,

30 grame ghimbir,

2 căței de usturoi,

2 linguri sos de soia,

2 linguri de miere,

2 linguri susan.

 

 
Preparare


 
Clătiți aripile, uscați-le și tăiați-le în trei părți de-a lungul liniei articulațiilor. Lăsați deoparte cea mai mică falangă, deoarece nu vom avea nevoie de ea. Se prăjește puiul în ulei vegetal până se rumenește și se scoate din tigaie.  

În tigaia, în care a fost prăjit puiul, se pun usturoiul pisat și ghimbirul ras. Apoi adăugați mierea, ketchup-ul, sosul de soia și muștarul. Amestecați toate ingredientele.

Clătite olandeze, un mic dejun delicios și rapid, care va fi îndrăgit de întreaga familie

Înmuiați aripioarele prăjite în sosul pregătit și fierbeți-le la foc mic până se înmoaie (aproximativ 30 de minute).

Înainte de servire, aripioarele se presară cu semințe de susan, după ce le prăjim într-o tigaie curată. 


BONUS. Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

 


 
Vrei să savurezi un pui crocant și suculent, cu o aromă și savoare delicioase? Încearcă rețeta de pulpe de pui prăjite.

Această rețetă este foarte simplu de făcut. Gătiți ingredientele mai întâi într-o tigaie și apoi la cuptor.

Pulpe de pui la tigaie. Ingrediente:


 
5 pulpe de pui,

100 ml sos dulce chili,

2 linguri de ulei de măsline,

1 linguriță de oregano,

1 lingură de muștar,

3 linguri de sos de soia,

4 sau 5 cartofi,

1 ceapă,

7 sau 8 morcovi,

pătrunjel, piper negru și sare după gust,

un cub de unt, 

90 ml de miere,

4 căței de usturoi.

 

Cum se prepară rețeta

 


 
Mai întâi așezați pulpele de pui pe o suprafața de lucru pentru a le săra. Continuați să le asezonați cu piper și oregano. Masăm pulpele de pui cu mâinile pentru a le aromatiza mai mult și lăsați-le deoparte.

Curățați cartofii și tăiați-i în bucăți grosiere. La fel, procedați și cu morcovii. Tocați usturoiul și pătrunjelul.

Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

În acest moment topiți untul într-o tigaie cu uleiul și puneți puiul. Rumeniți carnea pe ambele părți pentru a crea o crustă îmbietoare. Când puiul este gata, transferați-l pe o farfurie și rumeniți ceapa tocată. Se adaugă apoi cartofii și morcovii și se lasă să se prăjească. Adăugați usturoiul și pătrunjelul și amestecați. 

Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta

Într-un bol, puneți mierea, sosul chili, muștarul și sosul de soia. Amestecați cu o lingură de lemn.

Între timpu, așezați puiul prăjit peste legumele din tavă și turnați deasupra sosul cu miere și chilii.  

Tava cu pui și legume se dăm la cuptor. Gătiți reparatul, la 200 de grade, timp de  35 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel