Data actualizării:
Data publicării:

Omleta „Tornado”, cea mai populară mâncare stradală din Coreea. Rețeta este simplă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Omleta „Tornado”, cel mai populară mâncare stradală din Coreea. Rețeta este simplă. Sursa foto: depositphotos
Omleta „Tornado”, cel mai populară mâncare stradală din Coreea. Rețeta este simplă. Sursa foto: depositphotos
Te-ai săturat de omleta obișnuită? Poți încerca ceva cu adevărat neobișnuit - omleta coreeană "Tornado".

Pentru a prepara omleta coreeană "Tornado", vei avea nevoie de ingredientele clasice pentru o omletă: ouă, unt și sare. Omleta Tornado necesită bețișoare și o tigaie bine încălzită și perfect unsă cu ulei sau antiaderentă.

Omleta Tornado trebuie gătită la foc mediu, așa că o plită cu inducție îți va permite să controlezi cu ușurință căldura, dar poți folosi și un aragaz.

Salată grecească de fasole. Rețeta este extrem de simplă

Vânzătorii stradali coreeni sunt maeștri în răsucirea omletei Tornado, care în mod tradițional este pusă deasupra orezului alb fiert. Nu este ușor de făcut, dar cu puțină practică și răbdare, vei reuși.

Ingrediente pentru 4 porții:

ouă - 4 bucăți,

unt - 20 grame,

sare - după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

 
Într-o tigaie antiaderentă cu diametrul de 24 cm se încălzește untul la foc mic. Bate ouăle cu sare până se omogenizează. Se toarnă în tigaie și, când compoziția de ouă începe să se întărească, se introduc două bețișoare de lemn de pe două margini opuse ale omletei.

Castraveți umpluți cu avocado și ton, pentru o cină sănătoasă și ieftină

Când marginile devin albe și pufoase, este timpul să învârtiți cu bețișoarele. Trage omleta spre centru cu ajutorul bețișoarelor. Răsucește încet bastoanele, astfel încât compoziția lichidă de ouă să curgă în golurile care s-au format.

Este important să accelerezi mișcarea în timp ce învârtiți omleta, acest lucru se datorează faptului că marginile vor începe să se gătească mai repede pe măsură ce forma tornadă se formează chiar în centrul tigăii.

Pizza de casă din cartofi noi este sățioasă și extrem de bună. Prepar-o chiar azi

Omleta trebuie să fie strălucitoare, nu aurie. Asezonează omleta Tornado cu sare și piper, ceapă verde tocată și verdeață. Așează omleta Tornado peste orezul fiert sau prăjit. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel