Omletă țărănească la cuptor. Rețeta rapidă plină de savoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)
Vrei un mic dejun rapid și delicios? Poți prepara o omletă la cuptor. Iată rețeta...

Ingrediente:

- 5 ouă
- 1/2 ardei gras roșu
- 60 g cheddar ras
- 6 bucăți ceapă verde
- 150 g piept de pui fiert si mărunțit
- 2 linguri iaurt grecesc

Cum se prepară

Se bat ouăle, iar legumele se taie cubulețe. Apoi, se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziția am pus-o într-o tavă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°, timp de 30-35 de minute, scrie imcookingforsimon.com.

Vezi și: Güllaç, prăjitura turcească senzațională. O vei devora! Iată rețeta

Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Vezi și: Scăricică de porc marinată, la grătar. Iese absolut delicioasă! Iată rețeta

Chec cremos de ciocolată, cu doar trei linguri de făină. Încearcă-l și nu vei regreta!

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Vezi și: Sultan Lokumu, prăjitura turcească fără coacere. Desertul fabulos de duminică

Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel