Data actualizării:
Data publicării:

Omletă pufoasă cu ceapă verde și șuncă afumată. Rețeta super simplă, dar delicioasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Omleta pufoasă cu ceapă verde și șuncă afumată poate reprezenta o variantă de mic dejun delicioasă. Iată cum se prepară.

Omletă pufoasă cu ceapă verde și șuncă afumată

Ingrediente

5 ouă
100 g şuncă afumată
2-3 cepe verzi
sare, piper
1-2 linguri de mărar tocat

Cum se prepară

Într-o tigaie antiaderentă punem şunca afumată tăiată feliuţe subţirele şi o prăjim până când îşi lasă grăsimea, potrivit retetefeldefel.ro. Adăugăm apoi ceapa verde tocată, inclusiv frunzele şi o lăsăm să se înmoaie uşor. Separat, într-un bol, batem ouăle cu sare şi piper, apoi adăugăm mărarul tocat.

Turnăm amestecul în tigaie şi gătim la foc mic până când începe să se închege la suprafaţă. Întoarcem omleta cu grijă şi pe cealaltă parte şi mai lăsăm doar un minut. Omleta obţinută trebuie să fie delicată şi aerată, nu arsă şi uscată. O transferăm imediat pe o farfurie sau pe un platou şi o mâncăm caldă. Alături merg de minune roşii sau castraveţi, salată mixtă, ketch-up sau ceea că vă place. Pentru un plus de gust, îi puteţi adăuga brânză, măsline, ciuperci, ardei gras, etc.

Vezi și: Mic dejun românesc: Ouă ochiuri și slănină prăjită

Ce să pui în CAFEA pentru a fi mai AROMATĂ. Cel mai bun INGREDIENT

BONUS: Omletă cu brânză

Ingrediente 

2 ouă
30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
2 fire de ceapă verde
1/2 lingură de unt (un cubuleț)
sare și piper după gust
mărar sau pătrunjel

Cum se prepară

Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie, potrivit bucate-aromate.ro. Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă. Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată, o pliați în două. O mai lăsați să se coacă aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit. Poftă bună!

Vezi și: Omletă cu șuncă și cașcaval. Rețeta țărănească

Cea mai bună rețetă de frigănele pentru micul dejun. Ies delicioase!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel