Omletă grecească. Rețeta de mic dejun cu iz de vacanță
Vrei ceva nou la micul dejun? Îți oferim rețeta de omletă grecească.
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 1/4 ceașcă de brânză feta sfărâmată
- 1/4 ceașcă de măsline kalamata feliate
- 1/2 ceapă roșie mică, tocată fin
- 1 roșie mică, tocată cubulețe
- 1/4 ceașcă de spanac proaspăt, tocat
- 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- Sare și piper după gust
- oregano sau alte ierburi grecești (opțional pentru aromă)
Cum se prepară
Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și roșiile în tigaie și gătiți-le până devin moi, aproximativ 3-4 minute. Adăugați măslinele și spanacul tocat în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 1-2 minute, până când spanacul se înmoaie ușor.
Într-un bol, bateți ouăle bine și adăugați brânza feta sfărâmată. Amestecați ușor pentru a încorpora brânza. Turnați ouăle bătute și brânza în tigaie peste amestecul de legume. Reduceți focul la minim și acoperiți tigaia. Lăsați omleta să se gătească timp de aproximativ 5-7 minute sau până când marginile sunt bine coapte și mijlocul este ferm.
Când omleta este gata, așezați-o pe un platou sau o farfurie mare. Presărați cu sare, piper și, opțional, oregano sau alte ierburi grecești. Tăiați omleta în bucăți și serviți-o caldă alături de o felie de pâine prăjită sau o salată proaspătă.
Această omletă grecească este perfectă pentru micul dejun. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News