Omicron: Guvernul italian a decis ca purtarea măştii să devină obligatorie în exterior
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Guvernul Italiei a decis că purtarea măștii redevine obligatorie în spațiile deschise, la o zi după ce Spania a luat o decizie similară.

Guvernul italian a decis joi ca purtarea măştii medicale să devină obligatorie în exterior în toată Italia, a anunţat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, după o reuniune a consiliului de miniştri, transmite Agerpres. Guvernul nu a precizat de când va fi aplicată această măsură, dar a adăugat că masca având o protecţie superioară, FFP2, va deveni obligatorie pentru cinema, teatru, evenimente sportive sau în transportul public, autobuze, maşini, avioane sau nave.

Nu este o etapă simplă prin care trece ţara în faţa izbucnirii contaminărilor cauzate de varianta Omicron a coronavirusului, a admis ministrul italian, dând asigurări că noile măsuri pot crea o protecţie mai puternică pentru populaţia noastră şi sistemul nostru sanitar. Guvernul a decis astfel să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la şase luni precum şi perioada de administrare a dozei de rapel booster.

Masca a redevenit obligatorie în Spania în exterior

Guvernul spaniol a decis marţi ca purtarea măştii sanitare să redevină obligatorie în exterior, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 a crescut spectaculos în ultimele zile şi a atins un record de aproape 50.000 de cazuri într-un interval de 24 de ore. "Purtarea măştii sanitare redevine obligatorie în exterior", au anunţat reprezentanţii Guvernului spaniol într-un comunicat.

Textul nu precizează data la care va intra în vigoare această măsură, însă o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri a fost convocată joi pentru a aproba acest decret, cu scopul ca obligativitatea de purtare a măştii sanitare în aer liber să devină efectivă înainte de Crăciun, o sărbătoare care generează şi în contextul actual formarea unor mulţimi numeroase de oameni.

Anunţul a fost făcut în timp ce se desfăşura în format online o şedinţă extraordinară a prim-ministrului socialist Pedro Sanchez cu preşedinţii regiunilor autonome ale ţării pentru a discuta măsurile ce ar trebui adoptate pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel