Omicron BA.2, varianta nouă de COVID-19, are aceeași transmisibilitate ca varianta Omicron simplă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Noua variantă de COVID-19, provenită din tulpina Omicron, nu pare să fie mai transmisibilă decât cea originală. 

Subvarianta emergentă BA.2 a tulpinii Omicron a coronavirusului nu pare să fie mai gravă decât forma originală BA.1, a declarat un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, conform Reuters și Mediafax. 

De asemenea, vaccinurile continuă să ofere o protecție similară împotriva diferitelor forme de Omicron, a declarat Dr. Boris Pavlin, din cadrul echipei de răspuns COVID-19 a OMS, în cadrul unei ședințe de informare online. Comentariile vin în contextul în care subvarianta BA.2 începe să înlocuiască subvarianta BA.1 "originală" mai frecventă a Omicron în țări precum Danemarca.

Varianta nouă a Omicron este dominantă în Danemarca

Pe baza datelor din Danemarca, prima țară în care BA.2 a depășit BA.1, nu pare să existe nicio diferență în ceea ce privește gravitatea bolii, deși BA.2 are potențialul de a înlocui BA.1 la nivel global, a adăugat Pavlin.

"Dacă ne uităm la alte țări în care BA.2 a depășit acum, nu observăm nicio creștere mai mare a spitalizărilor decât cea așteptată", a spus el.

BA.2 este mai transmisibilă decât BA.1 și mai capabil să infecteze persoanele vaccinate, potrivit unui studiu danez care a analizat infecțiile cu coronavirus în peste 8.500 de gospodării daneze între decembrie și ianuarie. Subvarianta devine deja dominantă în Filipine, Nepal, Qatar, India și Danemarca, a precizat Pavlin.

El a adăugat: "Vaccinarea asigură protecție împotriva formelor grave, inclusiv pentru Omicron. BA.2 înlocuiește rapid BA.1. Este puțin probabil ca impactul său să fie substanțial, deși sunt necesare mai multe date".

Danemarca a renunțat de astăzi la toate restricțiile anti-COVID

Danemarca se relaxează. A devenit astăzi prima ţară care a renunţat la toate restricţiile anti-Covid. chiar dacă incidenţa infectărilor se menţine ridicată.Evenimentele cu public se pot desfăşura de acum încolo fără limită de participanţi iar petrecăreţii se pot înghesui fără mască pe ringurile de dans din cluburi. COVID-19 nu mai este considerat "critic pentru societate", desemnare care permitea guvernului să adopte măsuri dure vizând îngrădirea răspândirii sale. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel